Charles Leclerc kaže da se neće ponoviti incident između njega i Sebastiana Vettela, kada je vozački tandem Ferrarija u Brazilu napravio pomalo ‘čudnovat’ sudar.


Kampanja koja će započeti za nekoliko sedmica bit će od izuzetnog značaja za Ferrari, budući da su nakon neuspješnog iskustva iz 2019., 2020. će biti jako važno ‘obnoviti’ moral ekipe koja će pokušati osvojiti naslove u vozačkom i konstrukrorskom poretku.

Jedan od događaja koji je ‘eksplodirao’ u ekipi je bilo dvostruko ispadanje – Charles Leclerc i Sebastian Vettel tijekom VN Brazila, nakon što su se dva vozača sudarila u borbi za poziciju.

Možda to ne bi niti imalo tolikog značaja da su se stvari u prvenstvu odvijale kako su najavljivali od samog starta. Incident je na kraju sezone koštao Monežanina da se plasira na treće mjesto, što bi za njega bilo od izuzetnog značaja obzirom da mu je to bila prva godina u top timu.

Njihov incident je iskoristio vozač Red Bulla Max Verstappen, koji na kraju sezone osvojio treću poziciju – dok je Leclerc završio na četvrtom, a Vettel na petom mjestu.

Monežanin obećava da se takav incident više neće ponoviti u 2020. godini, dodajući kako je bilo slučajeva gdje se nisu razumjeli – ali i da je to bila lekcija gdje su oba vozača naučili šta je potrebno uraditi.

„Bilo je vremena kada nismo razumjeli jedan – drugog. Ali, nikada nije dobro razgovarati o tome odmah nakon incidenta. Tako smo pustili neko vrijeme da prođe nakon Rusije, sjeli smo da razgovaramo u Japanu i razumjeli smo se. Naučili smo to iskustvo,“ pojašnjava Leclerc.

22-godišnjak koji je nedavno produžio ugovor sa timom iz Maranella do kraja 2024. godine, dodaje da su imali trenutke na stazi kada su zajedno učili, da su dovoljno zreli da rade zajedno – ali ono najbitnije da se incident više neće ponoviti.

„Mislim da je to bila dobra lekcija za nas obojicu i da se neće ponoviti. Dobro smo zajedno radili. Očigledno, imali smo svoje trenutke na stazi gdje smo zajedno učili. Na kraju, mislim da smo dovoljno zreli izvan automobila da bismo mogli zajedno raditi,“ rekao je Charles Leclerc za BBC.