Charles Leclerc uvjeren je da je Ferrarijeva strategija bila ispravna na utrci za Veliku nagradu Monaka.

Monežanin je bez ustručavanja uvjeravao da je u prošlosti bilo strateških pogrešaka, ali u ovom slučaju smatra da su se kockali određenom logikom i da im nije pošlo za rukom.

Utrka u Monaku za Ferrari se ponovo pretvorila u noćnu moru. Prethodno je Charles Leclerc zauzeo treću poziciju u kvalifikacijama, ali je zbog ometanja Landa Norrisa dobio kaznu od tri mjesta unatrag.

Ekipi Ferarija se stavljalo na teret da nisu obraćali pažnju na vozača McLarena, koji je išao u brzi krug, dok se njihov vozač pripremao da krene u još jedan pokušaj.

Sve to je rezultiralo da Monežanin krene sa šeste pozicije. Charles je krenuo na hard gumama kako bi ostao što je duže moguće na stazi, a očekivali su mogućnost izlaska sigurnosnog automobila kako bi dobil slobodno stajanje.

Takvo nešto se nije desilo i 25-godišnjak je morao otići u boks po standardnu zamjenu. Međutim, ubrzo je došlo do kišnih uvjeta i to je iskomplikovalo taj ulazak jer da su iz Ferrarija sačekali još malo ne bi imali dvostruko stajanje.

Međutim, Leclerc smatra da u utrci nisu napravili strateške pogreške kao što su to ranije radili.

„U tim uvjetima, ut toliko bolida na gumama za suho po kiši, imate dobre šanse za sigurnosni automobil. Ali ovaj put, to nije bila pogreška,“ rekao je Leclerc na pitanje da su napravili stratešku pogrešku što nisu duže ostali na hard gumama.

„Očekivali smo sigurnosni automobil od nekoga tko je pogriješio, ali to se nije dogodilo i to je to. Ako na to gledate unazad, rano zaustavljanje bila je prava odluka,“ dodao je.

S druge strane, Charles ističe da je imao bolji tempo nego što je mogao pokazati u prometu, iako naglašava i da je bolid bilo teško voziti po vlažnim uvjetima.

„Naš tempo je bolji od onoga što smo pokazali, ali na kraju nisam mogao učiniti puno više. bolid je bilo jako teško voziti po vlažnoj stazi,“ tvrdi on.

Što se tiče daljnje sezone, Monežanin očekuje nadolazeće nadogradnje sa kojim bi trebali smanjiti zaostatak za Red Bullom.

„Još uvijek je ostalo mnogo utrka, a imamo nekoliko nadogradnji za koja se nadam da će nam omogućiti da se približimo Red Bullu,“ zaključio je Leclerc.