Charles Leclerc kaže da je Ferrari ‘prespor’ i da se u utrci ‘nema s čim boriti’, te da moraju shvatiti zašto je bolid sada za razliku od početka sezone bolji u kvalifikacijama nego u utrci.

Leclerc je startao peti nakon što je u jučerašnjim kvalifikacijama nadmašio sva očekivanja ekipe te se popeo na treće mjesto iza dva Mercedesa. Monežanin se nadao dobrom rezultatu, ali kako je utrka odmicala, tako je do izražaja dolazila nemoć Ferrarijevog bolida te je Leclerc padao niz poredak.

U samo nekoliko krugova su ga bez većih problema obišli Stroll, Ricciardo, Perez, Norris i Kvyat. Leclerc je u konačnici završio osmi iako je kroz cilj prošao deveti—no promoviran je na osmo mjesto zbog kazne koju je dobio Kimi Raikkonen. Ujedno su ovo bili prvi bodovi Leclerca nakon četiri utrke.

„Jednostavno smo prespori. Trenutno je jako teško. Odradiš dobar start, staviš se u najbolju moguću poziciju, ali onda nemaš brzinu da zadržiš te pozicije—i kad se želim maksimalno boriti, jednostavno ne mogu. Tim mora ostati pozitivan. Ponavljam to, ali ne smijemo odustati niti sad niti ikad. Nastavljamo sa radom, ali ovo je zasigurno jako težak period,“ istakao je Leclerc.

Leclerc kaže da Ferrari mora shvatiti zašto sada imaju bolju brzinu u kvalifikacijama nego u utrci—dok je na početku sezone bio obrnut slučaj.

„Moramo raditi i pokušati shvatiti situaciju jer u nekim utrkama nismo konkurentni u kvalifikacijama, ali smo onda jako konkurentni u utrci što je bio slučaj na početku sezone. Sada radimo dobar posao u kvalifikacijama ali se jako mučimo sa bolidom u utrci, tako da je ovo težak trenutak,“ dodaje Monežanin.

Ferrari je trenutno tek šesti u poretku konstruktora.