Charles Leclerc kaže da je teško prihvatiti problem sa MGU-K koji ga je koštao pobjede na VN Bahreina. No, kaže da će se Ferrari vratiti jači.


21-godišnjak je na startu izgubio dvije pozicije, ali je sjajno uzvratio. Prvo pretiče Bottasa, a par krugova kasnije i timskog kolegu Vettela i odvaja se na vrhu. Niko nije mogao pratiti njegov tempo i Monežanin je išao ka ubjedljivoj pobjedi.

No, pred kraj utrke MGU-K u njegovom Ferrariju je otkazao i Leclerc je na pravcima bio čak 40 km/h sporiji od ostalih. Gubio je po 5 sekundi po krugu, a do kraja utrke su ga sa lakoćom obišli Hamilton i Bottas, čime je Mercedes došao do s(p)retne pobjede u Bahreinu. Leclercu je postolje spasio sigurnosni automobil koji je izašao na stazu poslije dvostrukog odustajanja Renaultovih vozača.

 „Jako je teško prihvatiti ovo (gubitak pobjede) . Ali hvala timu na nevjerovatnom bolidu cijeli vikend. Siguran sam da ćemo se vratiti jači. Dešava se. Ovo je dio motorsporta. Nažalost, danas nije bio naš dan, ali uvjeren sam. Tim je napravio sjajan posao da povrati nedostatak brzine iz Australije. Šta reći..naravno da sam nevjerovatno razočaran, kao cijeli tim, ali dešava se,“ rekao je Leclerc.

Leclerc je uspio osvojiti svoje prvo postolje u karijeri, ali to mu je mala utjeha nakon vikenda kojeg je imao, jer je osvojio pole, a bio je uvjerljiv u utrci.

„Izvukli smo maksimum. Imali smo sreće u jako nesretnoj situaciji, jer smo imali sigurnosni automobil pred kraj, jer bismo završili još dalje iza. Mislim da ni sa gorivom ne bismo bili okej,“ dodaje Leclerc.