Daniil Kvyat je u opticaju za povratak u Toro Rosso naredne sezone, ekipu koja ga je otpustila pred kraj 2017. Kvyat je nakon toga otišao u Ferrari, gdje radi kao razvojni vozač, nakon što je prošle godine izgubio Red Bullovu potporu.


Motorsport.com navodi da je šef Ferrarija Maurizio Arrivabene imao sastanak sa šefom Red Bulla Christianom Hornerom i motorsportskim savjetnikom austrijske ekipe Helmutom Markom tijekom VN Belgije, na kojem su razgovorali o mogućnosti Kvyatovog povratka u Toro Rosso naredne godine.

Kvyatu bi to bio treći stint u talijanskoj ekipi jer se utrkivao tamo 2014, te 2016. i 2017. nakon što je godinu dana vozio za Red Bull 2015. Kvyat je u opticaju za povratak u Toro Rosso pošto Red Bullu nedostaje opcija za juniorsku momčad.

Red Bull nema junora koji je kvalificiran za ulazak u F1, a povezivali su se sa Landom Norrisom i Stoffelom Vandoorneom.

„Postoje razna imena o kojima raspravljamo, ali ništa još nije odlučeno. Moramo pričekati a Red Bull će to objaviti,“ rekao je Franz Tost.

Navodno je Red Bull zainteresiran i za Antonia Giovinazzija, koji je također Ferrarijev razvojni vozač. Za Talijana se do sada vjerovalo da najbolju šansu za promociju u F1 ima sa Sauberom, ali Kvyat je ipak realističnija opcija za Toro Rosso.

Kvyatov odnos sa Red Bullom je imao mnogo uspona i padova kada se 2014. pridružio Toro Rossu. U Red Bull je promoviran 2015. kada je Vettel prešao u Ferrari, ali je vraćen u Toro Rosso već naredne godine nakon dva ozbiljna sudara sa Vettelom.

Time je Max Verstappen zaradio promociju u Red Bull, dok je Kvyatova forma pala, te je Rus osvojio bodove u tek šest od naredne 31. utrke.

Uoči VN Malezije i VN Japana je Red Bull odlučio da ga zamijeni sa Gaslyem, a nakon Sainzovog odlaska u Renault se vratio u momčad za VN SAD-am gdje je osvojio bod. Ali nakon toga je definitivno otpušten iz Red Bullovog juniorskog programa.

Kvyat se nije natjecao u posljednje 3 utrke sezone 2017, a nakon toga se zaputio u Maranello, gdje radi kao razvoji vozač Ferrarija.