Robert Kubica kaže da je morao izbjegavati pasice na slobodnim treninzima kako ne bi oštetio bolid s obzirom da nemaju puno rezervnih dijelova.


Poljak, koji se vratio na grid nakon 2010. godine, bio je četiri sekunde sporije od vodećeg Hamiltona. Pojašnjavajući zbog čega je bio tako spor, rekao je da se mučio sa prijanjanjem, ali i da je morao izbjegavati pasice kako ne bi oštetio bolid.

„Nažalost, na drugom treningu smo morali raditi puno kompromisa zbog oštećenja. Poslijepodne nije bilo sjajno. Ujutro smo se puno mučili sa prijanjanjem. Dovoljno je teško kada sve ide glatko. Morali smo izbjegavati pasice, tako da nije lako, pogotovo kada se borite za ostanete na stazi. Pozitivno je što je osjećaj bio bolji poslijepodne, ali sve je bilo kompromitovano zbog onog što se dešavalo,“ rekao je Kubica.

Kubica je rekao da Williams „nema puno rezervnih dijelova“, a otkriva da je bolid težak za voziti.

„Bolid je težak za voziti a ako imate drugih oštečenja, onda je još teže. Dobro je biti ovdje, iako to zvuči čudno kada ste tako spori jer je teško pronaći pozitivne stvari.“

Williams ima težak početak 2019. i trenutno nemaju tehničkog direktora jer je Paddy Lowe odlučio uzeti dopust. To je došlo nakon što su kasnili radovi na novom bolidu, zbog čega je Williams propustio dva i pol dana prvih predsezonskih testiranja u Barceloni. Pored toga su morali izvršiti neke promjene kako bi FW42 uopće bio legalan.

Kubica kaže da se dosta muči sa balansom.

„Ako vam kažem da se mučimo da ostanemo na stazi, to znači da balans nije sjajan. Ali to nije pitanje balansa, već prijanjanja koje nam nedostaje.“