Vozač Renaulta Nico Hulkenberg startat će VN Španije iz pitlanea zbog kršenja parc ferme pravila, nakon što je njegova momčad promijenila specifikaciju njegovog prednjeg krila u kvalifikacijama. Renault je iskoristio njegovu kaznu i odlučio mu je staviti potpuno novu pogonsku jedinicu—4. V6 motor, 4. turbopunjač, 4. MGU-H, 3.MGU-K i 3. kontrolnu elektroniku.


Nijemac je jučer u kvalifikacijama napravio grešku u Q1 i razbio je prednje krilo u 4. zavoju. Uspio se vratiti u boks i na stazu nakon što mu je momčad stavila zamjensko krilo—ali ono nije bilo iste specifikacije, već stare.

Međutim, tehnički delegat FIA-e Jo Bauer je danas ujutro utvrdio da je Hulkenbergu stavljeno prednje krilo drugačije specifikacije, što je proslijedio sudcima, koji su sproveli istragu. Zbog kršenja parc ferme pravila, Nijemac je kažnjen startom iz pitlanea.

Renault u svom zahtjevu nije spomenuo da je prednje krilo starije specifikacije, a desio se i propust FIA-e. Naime, Hulkenberg je izjavama za medije rekao da je krilo drugačije specifikacije, što potom negira u pismenim izvještajima. Ovaj propust je došao na FIA-in radar tek nakon što je na njega ukazala druga, neimenovana ekipa.


Giovinazzuju 5 mjesta kazne, ali ostaje 18.

Vozač Alfa Romea Antonio Giovinazzi je dobio 5 mjesta kazne nakon što mu je momčad poslije kvalifikacija zamijenila mjenjač. Talijan je u kvalifikacijama zauzeo 18. mjesto i zbog Hulkenbergove kazne je trebao startati 17.

No, pošto je George Russell također dobio kaznu od 5 mjesta zbog promjene mjenjača, Giovinazzi će startati s mjesta koje je zauzeo u kvalifikacijama.