Vozač Mercedesa Lewis Hamilton kaže kako je Vettelovo najbrže vrijeme sa trećeg dana drugog predsezonskog testiranja „nebitno.“

Vettel je danas sa vremenom 1:17.182 postavio novi nezvanični rekord staze, a osim toga je imao nekoliko krugova koji su bili unutar 1:17s. Ferrari je danas prvi put tijekom ovih testiranja isprobao bolid u simulaciji kvalifikacija, ali Hamilton umanjuje značaj Vettelovog vremena i kaže da je ono „nebitno.“

„Nisam ni vidio ko je najbrži. Koliko je išao? 17.1? To je nebitno. Danas sam u jednom trenutku bio jedanaesti. To su testiranja, zaista nije važno. Meni je važno gdje ćemo se nalaziti nakon kvalifikacija u Melbourneu. Na primjer, mi nismo još uvijek vozili sa malo goriva u bolidu, tako da nemam pojma dokle bolid može ići,“ komentirao je Hamilton Vettelovo najbrže vrijeme.

Hamilton se zatim dotakao posla kojeg je njegova momčad odradila u dosadašnjem tijeku testiranja. Britanac je mišljenja da su popravljena mnoga krizna područja iz 2017. godine.

„Stvarno sam zadovoljan odrađenim poslom. Na dobrom smo putu. Pouzdanost je impresivna, a bolid se ponaša sjajno. Utisak je da smo uspjeli otkloniti neke nedostatke koje smo imali prošle godine,“ zaključio je vozač Mercedesa.