Lewis Hamilton je negirao da je postojala službena ponuda Ferrarija prema njemu. Istina je da je bilo nekih nebitnih razgovora, no Britanac je otkrio da se nije osjećao spremnim preseliti u Italiju. 

Čuvena sezona glasina – izraz koji se koristi za razdoblje u kojem se pregovara o mjestima za slijedeću godinu – koja je dala toliko promjena u 2022., postala je jedna od najkonstantnijih stvari u 2023. godini. 

Što se tiče ove sezone, čeka se potvrda tko će zauzeti mjesto Logana Sargeanta u Williamsu, dok su sve ostale momčadi potvrdili svoje vozačke postave sa kojim će krenuti u sezonu 2024.   

S druge strane, Lewis Hamilton, koji je imao ugovor do kraja sezone 2023. vodio je višemjesečne pregovore sa Mercedesom, nakon čega je produžio vjernost sa Srebrnim strijelama. 

Međutim, britanski vozač je bio u središtu pažnje sedmicama prije nego što je zvanično potvrđeno njegovo produženje, jer se govorilo o njegovom mogućem odlasku u Ferrari, dok bi u suprotnom pravcu trebao otići Charles Leclerc.   

Sedmerostruki svjetski prvak je negirao takve glasine ističući da nije bilo nikakve zvanične ponude od strane njemačke momčadi u kojoj se spominjao i sam predsjednik Ferrarija John Elkann. 

“Nikada nisam dobio ponudu od Ferrarija. Imali smo neke nebitne razgovore. Tamo poznajem puno dobrih ljudi, ali se nikad nisam osjećao spremnim preseliti u Italiju,” rekao je sedmerostruki svjetski prvak za švicarski Blick.

S druge strane, Hamilton nije ostao bez komentara o svom bivšem rivalu za naslov Maxu Verstappenu. Osim što Nizozemac ovog vikenda u Kataru može postati trostruki svjetski prvak, do sada je on bio taj koji je odvozio dominantne utrke u svakom smislu. Ipak, britanski vozač napominje da se bez dobrog bolida danas ne mogu postići veliki ciljevi u Formuli 1. 

“Bez sjajnog bolida ne možete postići velike ciljeve u Formuli 1… nitko ne može,” dodao je Lewis Hamilton.