Lewis Hamilton je uvjeren da će Ferrari „jako uzvratiti“ u narednim utrkama nakon slabih performansi na otvaranju sezone u Australiji.


Hamiltonov timski kolega Bottas je raznio konkurenciju na Albert Parku i slavio je dominantu pobjedu, 20 sekundi ispred peterostrukog prvaka, koji je završio na drugom mjestu.

Ferrari je u Australiju stigao kao favorit nakon impresivnih predstava na predsezonskim testiranjima u Barceloni, ali je momčad iz Maranella u Melbourneu imala jako loše performanse—u kvalifikacijama su bili 7 desetinki sporiji od Mercedesa, dok je u utrci od njih bio brži i Max Verstappen u Red Bullu, koji je sa lakoćom obišao Sebastiana Vettela za treće mjesto. Na kraju su Vettel i Leclerc završili četvrti i peti, 57 sekundi iza pobjednika Bottasa.

Nakon utrke je šef Ferrarija Mattia Binotto izjavio da su promašili setup bolida, što je prouzrokovalo lošu potrošnju guma i brzinu u sporim zavojima koji vode na pravce—shodno time je bila loša i brzina na pravcima.

Hamilton, koji je tvrdio na testiranjima da je Ferrari brži od njih pola sekunde, sumnja da su crveni u potpunosti izgubili svoju brzinu i očekuje da će talijanska momčad uzvratiti u narednim utrkama.

„Niko nije očekivao toliku razliku. Ono što su mi pokazali i analiza koju su radili me navelo da povjerujem da su ispred, ali to nije bio slučaj tokom ovog vikenda,“ rekao je Hamilton. „Nisam siguran zbog čega su njihove performanse bile takve kakve su bile, ali ne bih rekao da smo mi nešto posebno uradili.“

„Radili smo normalan posao u smislu naših operacija, tim je odradio izvanredan posao tijekom cijelog vikenda. Ne znam u čemu je bio problem sa njima, ali siguran sam da će jako uzvratiti u narednim utrkama tako da moramo biti oprezni,“ dodaje Hamilton.