Vozač Mercedesa Lewis Hamilton kaže da je bio prespor tijekom kvalifikacija za Veliku nagradu Nizozemske.

Britanac je po drugi put ove sezone završio svoj put u drugoj kvalifikacijskoj sesiji, a kao i u Miamiju, startat će sa trinaeste pozicije.

Postolje je praktički isključeno, ali uz dobar tempo i strategiju sedmerostruki prvak će pokušati završiti među osvajačima bodova.

Hamilton nije imao lagane prve kvalifikacije u prvom trkačkom vikendu nakon ljetne pauze.

Britanac je imao problema u prvoj i drugoj kvalifikacijskoj sesiji gdje je imao gust promet.

Međutim, Britanac smatra da to nije isprika, budući da tvrdi kako nije imao potreban tempo za napredak, ali ističe da je već fokusiran da se sutra vrati.

“Uvjeti nisu bili teški za razumjeti, ali jasno je da je bilo puno vozača na putu. Općenito, danas sam bio prespor. Imao sam promet u nekoliko krugova, možda je Tsunoda bio u sredini zadnji krug, ali ni tamo nisam izgubio puno vremena. Sutra ću pokušati napredovati, iako to nije najlakša staza za to,” rekao je Hamilton.

Vozač Mercedesa uvjerava da mu nije ugodno od drugog treninga i da se osjećaj iz prvog treninga nije vratio u nastavku vikenda.

Britancu nije ugodno, no negativne stvari će pokušati ostaviti iza sebe za sutra, gdje će se probati vratiti kako bi osvojio bodove i minimizirao štetu.

“Ne znam šta se dogodilo. Bolid nije bio previše dobar nakon drugog treninga. Jučer ujutro [1. trening] je bio dobar, ali više nisam imao takav osjećaj,” pojašnjava on.

“Ne znam stvarno šta je to, a predaleko sam iza vodećih za sutra. Bolid je bio težak za voziti, ali pokušat ćemo današnji negativan dan pretvoriti u pozitivan za utrku,” zaključio je Hamilton.