Pierre Gasly kaže da u Red Bullu nije mogao dosegnuti svoj puni potencijal i da je povratkom u Toro Rosso otkrio svoju formu.


Francuz je promoviran u Red Bull nakon samo jedne pune sezone u Formuli 1, a u austrijsku momčad je stigao kao zamjena za Daniela Ricciarda. No, u potpunosti je podbacio, te ga je Red Bull nakon VN Mađarske vratio u Toro Rosso i odlučili su pružiti šansu Alexu Albonu.

„Uvijek želite biti u najbržem bolidu i biti što bolje pozicionirani na gridu. Ali u Red Bullu sam iz raznih razloga bio samo na 80% svog potencijala. Nakon povratka u Toro Rosso se to promijenilo i osjećam da svakog vikenda vozim sve bolje. Naravno da onda više uživate. Ali u konačnici uvijek želite najbrži bolid,“ rekao je Gasly.

Vozač Toro Rossa je za vikend u Brazilu ostvario svoj najbolji rezultat u karijeri, jer je na Interlagosu završio drugi—ujedno mu je to bilo i prvo postolje u karijeri. Od povratka u Toro Rosso je vozio odlično i ostvarivao je dosta zapaženije rezultate od timskog kolege Kvyata i bio je bolji nego recimo Albon u prvom dijelu sezone u STR12. No, Tajlanđanin je pružao bolje partije u RB15, zbog čega ga je Red Bull odlučio zadržati i 2020., dok će Gasly i slijedeće sezone biti u Toro Rossu.

Francuz priznaje da je bio daleko od svog potencijala u Red Bullu, ali da nikada nije zaboravio voziti.

„Nikada ne zaboravljate vozitu. Između Budimpešte i Spa su četiri sedmice. Ne naučite ponovo voziti u te četiri sedmice. Osvojio sam Formulu Renault 2.0, završio drugi u Formuli Renault 3.5, osvojio sam GP2, bio drugi u Super Formuli—bio sam dobar prošle sezone u Toro Rossu. Jedino tih šest mjeseci (u Red Bullu) nisam bio konkurentan.“

„Zbog toga sam rekao da sam shvatio koliki je timski sport Formula 1. Osjetim da sam bio daleko od potencijala koji sam imao. Šteta je što nije uspjelo. Mislim da smo imali sve na raspolaganu da stvari uspiju,“ dodaje Gasly.