Motorsport.com piše kako je nekoliko Ferrarijevih rivala pisalo FIA-i oko legalnosti njihove pogonske jedinice, tj. traže pojašnjenje određenih koncepata za koje smatraju da su Ferrariju donijeli prednost u polju pogonske jedinice.


Ferrarijevi rivali traže pojašnjenje legalnosti određenih koncepata jer ih i oni sami žele primijeniti u svom dizajnu pogonske jedinice, te žele znati da li se te ideje smatraju dozvoljenima. Ovaj zahtjev je došao nakon nedavnog skoka u peformansama Ferrarijevog motora, koji je pokazao njegovu punu potentnost.

Jedan od ‘visokih izvora’ Motorsport.com navodi da Ferrari s motorom na nekim stazama stvara prednost i do 8 desetinki, a tu je prednost isti izvor nazvao ‘ludošću’. Od ljetne pauze je Ferrari pobijedio na 3 utrke, a u svih 5 kvalifikacijskih sesija su bili najbrži.

Velike nadogradnje aerodinamike u Singapuru su Ferrariju pomogle da riješi svoj problem sa performansama u zavojima, te su svoju brzinu na pravcima pretvorili u ogromnu prednost u jednom brzom krugu. Jedna od teorija se tiče Ferrarijevog interkulera i kako kontrolirano ubrizgavanje ili ‘curenje’ dozvoljava maloj količini ulja da uđe u proces sagorijevanja i proizvede više snage u kratkom vremenskom periodu.

Pravila dopuštaju korištenje ulja u interkuleru, a smatra se da se Ferrari jedini koristi ovim sredstvima, No, pravila zahtjevaju da takvi sistemi „ne smiju namjerno koristiti latentnu toplinu ispravanja bilo koje tekućine uz iznimku goriva za normalne svrhe izgaranja u motoru“

Barem jedan Ferrarijev rival smatra da bi se ovom teorijom djelomično mogla objasniti njihova prednost u kvalifikacijama, te traže pojašnjenje da li su ovakve stvari dozvoljene. Međutim, Ferrarijevi rivali nisu dobili odgovor.

FIA preferira da momčad uloži protest, a to je prošle godine napomenuo predsjednik FIA-e Jean Todt kada se istraživao Ferrarijev ERS i potrošnja baterije. Kada je Motorsport.com tražio objašnjenje od FIA-e po pitanju novonastale situacije, FIA je rekla kako motri „sve parametre koji se odnose na usklađenost pogonskih jedinica sa tehničkim pravilnikom.“ Također su iz FIA-e dodali kako nijedna momčad zasad nije uložila protest.

Ovo nije prvi put da Ferrarijeva pogonska jedinica dolazi pod povećalo rivala, nakon što je prošle godine Mercedes na čelu sa Sassijem i Allisonom tražio istragu Ferrarijevog ERS sistema.