Ferrari je zbog uvođenja ograničenja budžeta 2021. ubrazo proces instaliranja najnovije generacije simulatora, ali će on prema pisanju talijanske inačice portala Motorsport.com biti spreman tek u proljeće.


Ferrarijev trenutni simulator kojeg pogoni 10 međusobno povezanih računala bi trebao biti povučen nakon desetljeća upotrebe. Talijanska momčad je ubrzala proces instalacije najnovije generacije simulatora zbog uvođenja ograničenja budžeta u sklopu promjene pravilnika 2021. godine.

Simulatori postaju sve važniji alat momčadi Formule 1, tim više zbog svih restrikcija testiranja na stazi i smanjivanja vremena testiranja na stazi. Najbolji primjer toga je promjena formata predsezonskih testiranja uoči ove sezone, te će momčadi umjesto osam dana na raspolaganju imati samo šest dana testiranja na stazi u Barceloni.

Ferrari se nadao da će moći koristiti novi simulator od početka nove sezone, ali talijanski Motorsport prenosi informaciju da će on biti spreman tek u proljeće. Bolid za 2021. će biti razvijan u najnovijem i najmodernijem simulatoru, dok će bolid za 2020., barem u ranim fazama sezone, biti razvijan u starom simulatoru, koji je sada već zastario, unatoč stalnim nadogradnjama od strane Ferrarija.

Šef Ferrarija Mattia Binotto je nedavno potvrdio da Pascal Wehrlein i 2020. ostaje njihov vozač simulatora.

„Imamo iskusne vozače za 2020. u simulatoru. Pascal ostaje s nama 2020., ali imamo i druge vozače koji možda nisu toliko iskusni u Formuli 1, ali koji su odradili puno godina u simulatoru. Naši vozači simulatora su dobro integrirani u tim. Simulator je sve važniji i važniji i zbog toga ćemo investirati u simulator u budućnosti.“

Novi simulator je višemilionska investicija, a zbog sve većih restrikcija po pitanju testiranja na stazi, simulator je uz zračni tunel jedan od najvažnijih i najvrijednijih alata momčadi Formule 1.