Šef Ferrarija, Maurizio Arrivabene pozvao je tim i vozače da se bore za ‘nemoguće’ i ostanu u borbi za oba naslova, iako Mercedes ima ugodnu prednost na četiri utrke prije kraja sezone.

Nakon VN Japana, Ferrari ima zaostatak od 78 bodova za Mercedesom, dok Sebastian Vettel je u minusu od 67 za Lewisom Hamiltonom. Vozači tima iz Maranella su na Suzuki završili na petom, odnosno šestom mjestu, dok je Vettel pored incidenta sa Verstappenom u kojem je oštetio bolid ostvario najbrži krug utrke.

Mercedesu je naslov na dohvat ruke, ali Arrivabene želi ostvariti nemoguće, te se vratiti u borbu.

„Znam da situacija izgleda nemoguće. Ali, naš posao ponekad je izazivanje nemogućeg,“ kaže šef Ferrarija.

„To je ono što ćemo uraditi i pokušati učiniti za buduće utrke. Pobjeđujemo i gubimo zajedno, a ja sam na kraju odgovoran [osoba]. Ali, moram reći da u vezi s [Japanom], tim i vozači, reagovali su jako dobro,“ dodao je.

 

„Neke okolnosti u utrci su nas spriječile da dođemo do postolja. Ali, barem je postolje bilo na dohvat ruke i bolidi, iako oštećeni, išli su jako dobro.“

Tijekom utrke na VN Japana, Sebastian Vettel je pokušao prestići Maxa Verstapena, ali je došlo do dodira u kojem Nijemac izvlači deblji kraj te pada na zadnje pozicije u tom pokušaju. Incident se dogodio kad je vozač Red Bulla dobio vremensku kaznu od 5 sekundi, ali Arrivabene je stao u odbranu svog vozača, rekavši da su vijest o Nizozemcu dobili kasnije, te da je Vettel ispravno postupio.

„Zašto moramo razgovarati o tome? To nije pogreška,“ nastavlja Maurizio.

„Ako pogledate, imali [dobili] smo vijest o kazni jako, jako kasno. Sebastian je radio svoj posao i koliko znam, njegov bolid je bio s unutarnje strane- tako da ako želimo razgovarati oko trkaćih incidenata, prihvatam ovu verziju. Ali, činjenica je da nismo bili u mogućnosti iskoristiti sve naše potencijale,“ zaključio je Maurizio Arrivabenne.