U kvalifikacijama za VN Emilio Romagne, Ferrari je potvrdio razinu performansi viđenu na otvaranju sezone u Bahreinu sa svojim SF21 bolidom, unatoč značajnoj razlici u karakteristikama Sakhir staze.

Charles Leclerc je u Imoli ponovio rezultat sa prvih kvalifikacija održanih na prvom vikendu sezone 2021. godine. Monežanin je ponovo bio najbrži od ostalih, a svoj bolid je dovezao do četvrte pozicije.

Carlos Sainz ovaj put nije uspio ponoviti performanse sa prošlih kvalifikacija. Španjolac je napravio pogrešku koja ga je koštala ulaska u završnu kvalifikacionu rundu za VN Emilio Romagne, pa se tako plasirano na 11. poziciju.

Sportski direktor talijanske momčadi Laurent Mekies kaže da su za Ferrari ove kvalifikacije potvrdile da su konkurentni na svim stazama, nakon što pokazali dobre performanse u Bahreinu.

„(Prikazane) su još jedne dobre performanse nakon onih u Bahreinu sa otvaranja sezone. To je važno, jer potvrđuje da smo konkurentni na vrlo različitim tipovima staze i u jako različitim uvjetima od onih u Sakhiru,“ pojašnjava Mekies.

„Prirodno, pomalo je razočarenje što je Carlos propustio ulazak u Q3 za samo 0.061 u vrlo bliskoj sesiji sa 15 vozača koji su u krugu od samo devet desetinki. Znali smo da će Carlosu trebati nekoliko utrka kako bi se osjećao ugodno u svom novom timu i kako bi stekao povjerenje u bolid koji se uveliko razlikuje od onog na koji je navikao.“

„Dobro napreduje, potpuno u skladu s našim očekivanjima. Ipak, njegova pozicija na gridu znači da možemo gledati razne opcije u smislu strategije, tako da postoje sve šanse da ostvari dobar rezultat.“

„Charles je osigurao istu poziciju na gridu kao u Bahreinu zahvaljujući još jednim sjajnim performansama, nečemu što za njega postaje gotovo norma i daljnja potvrda njegovog velikog talenta.“

„Glavni cilj će biti pretvoriti razinu performansi viđenu u kvalifikacijama u rezultat utrke. Ako uspijemo u tome, onda se možemo nadati da ćemo predvoditi sredinu grida na ovoj utrci, što je ujedno i naš glavni cilj u sezoni,“ zaključio je Mekies.