Talijanska La Gazzetta dello Sport je došla do prvih informacija vezanih za Ferrarijev novi bolid za 2019. Navodno je momčad iz Maranella dodatno povećala snagu svoje pogonske jedinice, a uz to je poboljšala njenu pouzdanost i vozne karakteristike.


Ferrari je ove godine postao prvi proizvođač koji je od uvođenja hibridnih pogonskih jedinica 2014. godine konačno sustigao Mercedes, iako je prema nekim podacima njihova posljednja specifikacija bila 10 KS snažnija nego ona Srebrnih strijela. SF71H je posebno potentan bio na pravcima, gdje su u prosjeku bili oko 3 desetinke brži od Mercedesa.

Napretku njihove pogonske jedinice svjedoče Haasovi i Sauberovi rezultati, te je nerijetko bio slučaj da u Q3 bude pet bolida pogonjenih Ferrarijevim pogonskim jedinicama. Pouzdanost je ove godine bila puno bolja nego prošle godine, a Sebastian Vettel nije imao nijedno odustajanje zbog tehničkih kvarova—Raikkonen je imao dva. Osim toga Ferrarijevi vozači nisu odradili niti jedno mjesto kazne na gridu zbog promjene komponenti pogonske jedinice.

Talijanska La Gazzetta dello Sport je plasirala prve informacije po pitanju Ferrarijevog novog bolida za 2019. Navodno bi novi bolid već sada bio bolji od SF71H u smislu performansi, unatoč promjenama aerodinamičkog pravilnika za 2019. Novi bolid će imati inovativna rješenja tehničkog direktora Mattije Binotta.

Ranije smo pisali da je Ferrari u Brazilu testirao novi sistem hlađenja za 2019., koji bi trebao omogućiti posebnu uske bočne stranice na novom bolidu, kao i ‘uže’ pakiranje pogonske jedinice unutar šasije. Bolje vozne karakteristike=bolje generalne performanse bolida. Vjerovatno je do jedno od inovativnih rješenja na koje upućuje La Gazzetta.

Pored toga, La Gazzetta piše da je Ferrari dodatno povećao snagu svoje pogonske jedinice, a da su ostvarili i poboljšanja u polju pouzdanosti.