Novi vlasnici Formule 1, Liberty Media očigledno je da su uspjeli u svojim planovima već u prvoj godini, jer su brojke u odnosu na 2016. godinu, veće za skoro 55%.

Oficijalna stranica Formule 1, Facebook, Twitter, Instagram imaju posjećenost 11,9 miliona gledatelja, što je povećanje od 54,9% u odnosu na pretprošlu godinu, pod rukovodstvom Bernia Ecclestonea.

Došlo je do velikog porasta broja video zapisa Formule 1 na zvaničnoj Facebook stranici F1 od 1600%, što je doseglo 390 miliona (gledatelja).

Na Twitteru, video sadržaji dosegli su broj od 64 miliona pregleda, što je rezultiralo povećanjem od 165%.

Insragram je gotovo udvostručen, a brojka se popela na 3,8 miliona.

Što se tiče televizije, broj gledanosti svih F1 sadržaja emitovanih tijekom godine, dostigla je brojku od 1,4 milijarde i predstavlja povećanje od 6,2% u odnosu na 2016. godinu.

Na području Italije, zabilježen je najveći porast gledanosti ( tu se ubrajaju Njemačka, Brazil, Italija i Velika Britanija), bez sumnje zbog preporođenog Ferrarija, dok je Kina prošle godine imala 42,2% veću gledanost.

Italija Jedno od novina koje je uvedeno od strane Liberty Medie; F1 LIVE

Tijekom godine, 352,3 miliona gledatelja ušao u je šemu programa Formule 1, barem jednom, a ovo je prvi put da u 7 godina kako gledanost nije u padu.

„Ohrabreni smo na rast broja publike na linearnim i digitalnim platformama tijekom sezone 2017,“ kaže direktor komercijalnih operacija Sean Bratches.

„Središnji napor u prošloj sezoni bio je poboljšati iskustvo navijača na našim platformama i ohrabrujuće je vidjeti angažman koje fanovi diljem svijeta imaju s medijima Formule 1.“

Vozači u Londonu pozdravljaju okupljene navijače

„Naš posao se nastavlja. Fanovi Formule 1, vidjet će materijalne promjene u 2018. godini, s obzirom na oba postojeća iskustva i stvaranje novih.“

„Dobro je vrijeme da budemo fanovi Formule 1,“ zaključio je Bratches.