Esteban Ocon je sjajnim nastupima u francuskoj ekipi osigurao sebi mjesto u Formuli 1, najmanje do 2024. godine.

Već ranije smo pisali o izjavama Laurenta Rossija koji je rekao da je zadovoljan Oconovim nastupima i da traju pregovori o nastavku saradnje, a sada je stigla i službena potvrda da je dogovor postignut.

Francuz je ove godine uspio više puta da bude ispred svog iskusnog timskog kolege, Fernanda Alonsa, kako u kvalifikacijama, tako i u trci. Ovim rezultatima je očigledno uvjerio šefa ekipe da je on pravo rješenje za mjesto vozača, te da nema potrebe tražiti dalje.

“Oduševljen sam što ću ostati sa ekipom i nakon ove godine i fantastičan je osjećaj osigurati svoju budućnost s Alpinom. Dobro napredujemo zajedno otkako sam se pridružio timu i želim nastaviti to putovanje.”

“Pred nama su veliki izazovi, posebno s novim pravilima 2022. godine. Siguran sam da možemo postići svoje ciljeve radeći vrijedno i nastavljajući ovu priču.”

“Često se sjetim Velike nagrade Sakhira i tog podijuma prošle godine i to me motiviše da stvorim još uspomena. Zaista se radujem sljedećem poglavlju, ali za sada smo jako usredotočeni na ovu sezonu i fokusirani smo na svaku trku koja dolazi”, rekao je Ocon.

Šef ekipe, Laurent Rossi, kaže da je ponosan što su zadržali Ocona u ekipi.

“Bez obzira što je u mladim godinama, vrlo je iskusan u Formuli 1 i ide u pozitivnom smjeru. Postaje zreliji i sposobniji za volanom.”

“On je za nas sada velika prednost, a također će nam pomoći da se suočimo sa izazovom novih pravila. Imamo puno povjerenje u Estebana i vjerujemo da će on pomoći u podizanju tima i brenda na višu razinu”, kaže Rossi.