Komentator Sky Sportsa Martin Brudnle vjeruje da bi Hamilton mogao osvojiti 10 naslova i ostvariti preko 100 pobjeda.

Hamilton je pobjedom u Turskoj osvojio svoj sedmi naslov, čime je izjednačio postignuće Michaela Schumachera za koje su mnogi mislili da je nedostižno. Osim toga je Britanac već ranije nadmašio Schumacherove brojke kada su u pitanju postolja, pole positioni i pobjede, te je sada on najuspješniji F1 vozač svih vremena.

“Mislim da niko od nas nije vjerovao da je moguće nadmašiti Michaela. Čak se i samo približavanje njemu činilo kao luda ideja, ali desilo se. Govorimo o brutalnim brojkama, ali mislim da Lewis Hamilton ima još puno toga u svojoj rezervi.”

“Poznajem ga od malena i smatram da je čast što svjedočim kako ispisuje stranice sportske historije. Lewis kaže da ga rušenje rekorda ne pokreće, ali mislim da ga to stvarno motivira. Na njemu je ozbiljan pritisak jer jedan dio publike navija za njega, dok drugi želi da zakaže. Sjećam se da je Michael Schumacher uvijek govorio isto što i Lewis, da ga rekordi ne zanimaju, ali ih je onda sve srušio.”

Brundle vjeruje da će Hamilton nadmašiti brojku od 100 pobjeda i da bi mogao osvojiti 10 naslova. Britanac trenutno ima 94 pobjede, 97 pole positiona, 163 postolja i 7 naslova.

“Što se mene tiče, mislim da je moguće da Hamilton debelo nadmaši brojku od 100 pobjeda i da se umirovi sa 10 osvojenih naslova,” rekao je Brundle.