Valtteri Bottas nije mogao sakriti zadovoljstvo svojom utrkom u Japanu, rekavši da je sve drugačije kad se nalazi na prvoj poziciji.


Finac je bio presretan što se ponovo vratio u pobjedničku formu nakon što je stajao na najvišoj stepenici postolja na VN Azerbejdžana. Pored toga, Valtteri je u velikoj mjeri zaslužan za Mercedesov konstruktorski naslov.

Bottas je na startu uspio ‘preskočiti’ oba vozača Ferrarija i zadržati vodeću poziciju nakon prvog zavoja.

Očigledno da Valtteri nije ‘zaspao’ kad je Seb (Vettel) zastao i preuzeo poziciju što je bio presudni trenutak utrke,“ pohvalio je svog vozača Toto Wolff.

Nakon toga, kratko je bio izvan prve pozicije – tijekom odlaska u boks je Hamilton bio vodeći, ali Bottas niti u jednom trenutku nije imao ozbiljnog konkurenta u Suzuki. Priznaje da je uživao.

„Uživao sam danas, to mi nedostaje. Više od ovoga,“ kazao je. „Osjećaj je dobar, jako sam sretan. Definitivno. Stvarno zaista savršen dan, sa savršenim startom.“

„Znali smo ulazeći u utrku da ćemo imati dobar trkaći tempo kakav smo vidjeli svake nedjelje od ranije, iako nas je Ferrari pobijedio u kvalifikacijama,“ pojasnio je.

Međutim, Bottas tvrdi da je sve potpuno drugačije kad si vodeći u utrci, jer kontrolira tempo i rad guma.

„Drago mi je što smo uspjeli da dođemo u vodstvo, jer je toliko drugačije kad ste vi vodeći. Tad zaista možete kontrolisati tempo (utrke), kontrolisati gume i sa svim ostalim,“ rekao je zadovoljno Valtteri Bottas.