Valtteri Bottas je frustriran još jednim drugim mjestom koje je osvojio u ovoj sezoni i nada se da će stvari u nekom trenutku krenuti na bolje za njega.

Finac je u kvalifikacijama bio manje od desetinku iza timskog kolege Lewisa Hamiltona iako je tokom cijelog vikenda na slobodnim treninzima bio najbrži. Na samom startu utrke je izbio na prvu poziciju nakon boljeg starta, ali mu je Hamilton uzvratio na stojećem restartu utrke poslije prve crvene zastave i ostao je na prvom mjestu sve do kraja utrke.

Hamilton je Bottasu pobjegao na 55 bodova a Finac je frustriran što je ponovo završio iza svog timskog kolege:

„Razočaran sam jer sam imao start utrke iz snova. Uspio sam zadržati poziciju na restartu poslije sigurnosnog automobila a onda poslije toga—iskreno se ni ne sjećam svih faza, ali činilo se da više nije bilo prilika za napad nakon što sam izgubio poziciju na drugom startu. Nastavit ću pritiskati i truditi se da budem bolji. U nekom trenutno mora krenuti na bolje za mene,“ rekao je Bottas.

Finac je prokomentirao i udes četiri vozača na startno-ciljnom pravcu na prvom restartu utrke nakon sigurnosnog automobila. Bottas je tada bio vodeći i kontrolirao je tempo, ali su se Sainz, Magnussen, Giovinazzi i Latifi sudarili i odustali su iz utrke. Bottas kaže da je pravilno odradio restart i da nije kriv za ono što se desilo.

„Dozvoljeno nam je utrkivanje nakon kontrolne linije i to vrijedi već neko vrijeme. Jednostavno ove godine je odlučeno da Sigurnosni automobil jako kasno gasi svjetla tako da samo jako kasno možete stvoriti razmak. Naravno, kada vodite pokušavate maksimalno poboljašti svoje šanse. Uopće nisam kriv za to. Išao sam konstantnom brzinom dok nisam krenuo. Da, krenuo sam kasno ali počinjemo se utrkivati od kontrolne linije, ne prije toga. Dečki koji iza koji su se sudarili zbog toga trebaju pogledati u ogledalo, nema smisla žaliti se na to,“ dodao je Finac.