Mick Schumacher je ove godine osvojio naslov u Formuli 3, ali nakon odličnih performansi koje je pokazao nisu ostale nezapažene.


Bivši vozač tima iz Maranella, Gerhard Berger je dao jednu zanimljivu izjavu u kojoj spominje mladog Nijemca, te ga povezuje sa Ferrarijem.

„Mick Schumacher će biti u Ferrariju za dvije godine,“ kaže Austrijanac.

Nijemac je uživao u uspješnoj 2018. Pogotovo je došao do izražaja u drugom dijelu sezone pobjedivši na sedam od dvanaest utrka. U tom periodu najveći protivnik za osvajanje F3 serije, Dan Ticktum je pokušao osporiti Micka i njegovu sposobnost, govoreći da se koristi slavnim prezimenom. Međutim, 19-godišnjak nije obraćao pažnju na protivnikove izjave, već je nastavio sa odličnim rezultatima došavši do trofeja.

Slijedeće godine, Mick Schumacher će voziti Formulu 2 s Prema Powerteamom. Prva testiranja koja je odradio su dala respektabilne rezultate. Berger dodaje kako ga je prvak F3 u drugom djelu 2018. impresirao.

„Ozbiljno, Michaelov sin me je u drugom dijelu sezone impresirao.“

„Kažu da je postao jači jer je imao najbolji materijal.“

„Ali vidio sam ga kako pobjeđuje u vlažnim uvjetima.“

„Pored toga, ima priliku napredovati u Formuli 2,“ rekao je Gerhard Berger za Autosprint.

Za Schumachera su zainteresirani Ferrari i Mercedes, te ga obe momčadi žele u svom juniorskom programu. Prepa pisanju italijanskog Motorsporta, Mick je odabrao Ferrari i blizu je potpisivanja ugovora s njima, iako još uvijek nije ništa službeno.