Šef Alfa Romea, Frederic Vasseur kaže da je ulazak sa oba bolida u drugu kvalifikacionu sesiju bio minimalni clij kojeg su ostvarili, a dodaje da kreću u borbu za bodove od početka pa do kraja utrke.

U trećim kvalifikacijama ove sezone švicarska momčad je ostvarila dobar napredak, dok se Antonio Giovinazzi približio ulasku u Q3, smjestivši se na 12. poziciju. Kimi Raikkonen se također plasirao u Q2, zaustavivši se na 15. mjestu.

Nakon neugodnog petka u kojem su njihovi vozači izvjestili o lošim performansama u jednom brzom krugu, ekipa je ostvarila napredak koji im je bio potreban za kvalifikacijske sesije. Giovinazzi i Raikkonen su se borili za ulazak u top 10.

Rezultati ostvareni daju Alfa Romeu dobru poziciju za utrku, pogotovo zbog prikazanog tempa u similaciji utrke. Pred njima je duga borba od prvog do zadnjeg kruga za osvajanje bodova.

„Ulaskom oba bolida u drugu kvalifikacionu rundu je bio minimalan cilj, to smo ostvarili,“ kaže Vasseur. „Borba za mjesto u treću kvalifikacionu rundu s Antoniom pokazuje koliko smo poboljšanja napravili tijekom noći, pa je to još jedna velika zasluga za tim što je preokrenuo naše performanse u jednom krugu nakon teškog petka,“ pohvalio je ekipu.

Šef Alfa Romea dodaje kako je Giovinazzi imao dobar osjećaj sa bolidom i uspio je ostvariti dva snažna kruga sa kojima je imao zaostatak nešto više od jedne desetinke da bi ušao u Q3, dok Raikkonen nije uspio sastavi kompletan krug.

„Antonio (Giovinazzi) je imao jako dobar osjećaj u drugoj kvalifikacionoj rundi, gdje je odradio dva snažna kruga da bi završio sa samo nešto više od jedne desetinke iza top deset. Kimi je bio na putu da ima dobra vremena, ali nažalost nije mogao sastaviti kompletan krug,“ pojašnjava on.

Vasseur je ohrabren dobrim performansama njihovih bolida koji su bili u borbi za ulazak u završnu rundu kvalifikacija. Uvjerava da pošto su imali obećavajući tempo u simulaciji utrke kreću u borbu za bodove od početka pa do kraja utrke.

„Ipak, imati dva bolida u borbi za mjesto u trećoj kvalifikacionoj rundi je pozitivan korak. Startamo sa slobodnim izborom guma i cilj nam je da od početka do kraja utrke budemo u borbi za bodove. Naša brzina je jučer bila obećavajuća i to moramo pretvoriti u dobar rezultat,“ jasan je Vasseur.