Ferrarijevo ponavljanje poskakivanja u brzim zavojima potaknuto je novom podnicom. Sada je izazov pronaći odgovore zašto to ne funkcioniše.

Priča o razvojnoj borbi 2024. uveliko se odnosila na to spadaju li ažuriranja bolida u kategoriju ‘nadogradnje’ ili ‘smanjenja performansi’.

Za neke momčadi, poput McLarena, Mercedesa i Haasa, čini se da svaka nova značajka donosi korake za koje se nadaju da će im pomoći da napreduju.

Za druge – poput Aston Martina, RB-a i Ferrarija – novi su dijelovi doveli do nekih neželjenih posljedica i ostavili ih ne samo pred natjecateljskim izazovima, već i zbog hitne potrebe da dođu do dna onoga što je pogrešno krenulo.

U Ferrarijevom slučaju, čini se da se problem vrti oko nove podnice koja je stigla kao dio nadogradnje za Veliku nagradu Španije.

Iako su novi dijelovi dali downforce, posebno u sporim zavojima zavojima, jedna od posljedica je bila da su pomogli vraćanju poskakivanja u brzim zavojima – nešto što je kočilo momčad u nedavnim utrkama.

Na Velikoj nagradi Velike Britanije prošlog vikenda, Ferrari je proveo usporedbu podnice na oba bolida kako bi utvrdili koje je rješenje najbolje – i na kraju su se odlučili vratiti na specifikaciju podnice iz Imole.

Iako se taj potez kratkoročno pokazao najboljim jer je Carlosu Sainzu i Charlesu Leclercu dao najbolju nadu za vikend u Silverstoneu, za napredovanje treba trajnije rješenje.

No, važnije od toga je sticanje razumijevanja zašto ono što je isporučeno na stazu nije ono što se očekivalo – jer dok ne dobiju taj odgovor, ne mogu se nadati da će više napredovati.

Kao što je tehnički direktor Mercedesa James Allison govorio tokom ove godine, ako se ‘nadogradnja’ pokaže kao ‘pad’ onda posljedice mogu biti ogromne.

“To otežava život jer u trenutku kada prestanete vjerovati svojim alatima, morate se vratiti i izgubiti hrpu vremena,” rekao je Allison. “Vrijeme je vaš najveći prijatelj, a ako ga izgubite, vaš je najveći neprijatelj.”

To je situacija koju šef Ferrarija Fred Vasseur nije propustio, ali nema smisla da se boji da ne može preokrenuti stvari i vratiti se u borbi na vrhu.

To se povjerenje temelji na činjenici da je prije 12 mjeseci Ferrari izgledao kao da je prolazio kroz potpuno isti scenarij, gdje nadogradnje nisu isporučivala sve čemu su se nadali i tim je trebao malo razumijevanja šta je bilo pogrešno.

Proboj je došao na Velikoj nagradi Nizozemske kada je Ferrari odlučio žrtvovati svoje vikend pripreme u korist onoga što je zapravo bio jednodnevni test kako bi se u potpunosti fokusirali na eksperimente svog bolida.

Kao rezultat toga, Francuz jasno stavlja do znanja da je podjela podnice po bolidima u Silverstoneu, čak i ako je to značilo potencijalni udarac nadama za VN Velike Britanije, bila prava stvar da se potakne razumijevanje onoga što se događa.

“Imali smopotpuno istu situaciju prošle godine, gotovo u istoj fazi sezone – Silverstone, Budimpešta i Spa,” rekao je Vasseur.

“Zaustavili smo to u Zandvoortu, dobro smo pregledali situaciju i imali dobar oporavak jer smo sedmicama nakon toga bili tamo.”

“Ono što je teško u ovoj situaciji je to što nemate testove, prave testove, da to popravite ili da to barem razumijete. Vrlo je teško kao tim napraviti kompromis ili žrtvovati sesije petkom kada znate da gubite vrijeme tijekom vikenda i kažete: u redu, zaboravimo na 1., 2. trening i fokusirajmo se na polugodišnji rok.”

“Vjerujte mi, ova odluka kao tima je teška jer počinjete vikend – a bilo je još gore u Silverstoneu zbog vremena – i to znači da ste se stavili u tešku situaciju.”

“Ali to smo znali i prije, ali bilo je još gore što je subotnje jutro bilo sa gumama za vlažne uvjete, ali tako je. Odluku smo donijeli prije vikenda i mislim da je to bio pravi izbor,” istakao je.

Dok su podaci o podnicama sa treninga u Silverstoneu ukazivali na to da će nova verzija biti skinuta sa bolida do kraja vikenda, Vasseur kaže da će se u slijedećih nekoliko dana donijeti odluka o tome što će momčad učiniti za utrku u Mađarskoj.

Fokus prije nego što donese takvu odluku je da se dođe do dna problema zašto su se stvari dogodile. Upitan o pokretanju problema, Vasseur je rekao da se to trenutno ne zna.

“Korelacija je u redu, korelacija na downforceu je u redu,” napominje on. “To je još uvijek upitnik za sve i ponekad se poskakivanje ovako pojavljuje.”

“Prilično je teško imati korelaciju jer nemate poskakivanja u zračnom tunelu. Svi imamo metriku i ne možete predvidjeti da ćete imati više odbijanja prema ovom dijelu u odnosu na neki drugi. Ali druga je priča znati hoće li to imati negativan uticaj na performanse.”

Gledajući unaprijed, Vasseur ne vjeruje da će Ferrari dugo biti pod uticajem. I dok to može zahtijevati još jednu utrku traženja odgovora, smatra da se jednostavno radi o proizvodnji novih dijelova koji iskorijenjuju poskakivanje.

Na pitanje jesu li problemi inherentni problem sa SF-24 ili su samo povezani sa nadogradnjama, Vasseur je odgovorio: “Promijenili smo sve aerodijelove i poskakivanje se pojavilo u Španiji. Da biste to riješili, imate tone rješenja.”

“Imate rješenja oko kompromisa u pogledu performansi, imate rješenja bez kompromisa u pogledu performansi – što razvija novi paket.”

“Mislim da smo sada tamo. Morat ćemo odraditi slijedeću utrku sa trenutnim bolidom, ali što prije to bolje, donijet ćemo nadogradnje koje imaju manje poskakivanja.”

Dok su problemi sa podnicom doveli Ferrari na nezgodno mjesto u posljednjih nekoliko utrka i potaknuli pitanja o potencijalnim ‘smanjenjima’, Vasseur je siguran da situacija nije situacija zbog koje se treba previše brinuti.

Francuz napominje kako historija pokazuje da se Ferrari dobro snašao u uvođenju poboljšanja na svoj bolid – tako da nema potrebe za panikom za jednokratnom glavoboljom.

“Ne mogu govoriti o 2021. ili 2020., ali tijekom posljednjih 16 mjeseci, sve nadogradnje koje smo donijeli bile su u vrlo dobroj korelaciji sa onim što smo radili u zračnom tunelu,” pojašnjava on.

“To je bila jedna od prednosti momčadi prošle godine, donijeti male nadogradnje i svaki put se to isplatilo.”

“Ovo smo imali problem, ali nije da imamo problem da je kraj svijeta.”