Šef Mercedesa Toto Wolff kaže da mu ne smeta ako se Lewis Hamilton sastajao sa predstavnicima Ferrarija kako bi razgovarao o mogućem prelasku u ovu momčad.


Prema pisanju La Gazzette dello Sport, Hamilton—kojem ugovor ističe krajem 2020.—navodno se tokom ove sezone dva puta sastao sa predsjednikom Ferrarija Johnom Elkannom.

Šef Ferrarija Mattia Binotto je priznao da mu je Hamilton atraktivna opcija za 2021., dok je sam Hamilton priznao da mu prijaju komplimenti šefa Ferrarija.

Wolff je već prije priznao da je razgovarao o mogućnosti prelaska u Ferrari sa Hamiltonom kada su pregovarali o trenutnom ugovoru.

Kada je upitan šta misli o Hamiltonovim navodnim sastancima sa Ferrarijem, Wolff je rekao:

„Totalno sam okej s tim. Ovo je slobodan svijet i shvatam da svako mora istraživati opcije za svoju karijeru i donijeti najbolju odluku za sebe. Vozači i svi su uključeni u to.“

„Nemam problema s tim. Vozač će uvijek pokušati biti u najbržem bolidu, a najbrži bolid će uvijek pokušavati imati najboljeg vozača,“ rekao je Wolff.

Mattia Binotto je ovog petka rekao da bi njegova momčad bila sretna kada bi Hamilton bio dostupan za 2021., a Wolff je to prokomentirao:

„Sjedio sam zapravo do Mattije na presskonferenciji i upitali su ga šta misli o Lewisu, a rekao je da ga jako poštuje. Ako se njegov predsjednik sastao s njim, možete se okladiti da neće govoriti loše o Hamiltonu. Opušten sam što se tiče ove situacije. Moramo se truditi i dati vozačima najbrži bolid. Ako to uspijemo uraditi, 100% sam siguran da ćemo imati najbolju moguću vozačku postavu u bolidu.“

„Sve govori da će se naš odnos (sa Hamiltonom) nastaviti, ali u životu nikada ne znate. Otvoren sam što se ovoga tiče. Prihvatio sam da svako ima ciljeve i da svako traži najbolju priliku za svoju karijeru. U tom smislu sam otvoren da svako istražuje opcije. Ali moj prioritet što se tima tiče je da nastavimo s ovom uspješnom avanturom.“