Šef Mercedesa, TotoWolff kaže da ne uzima ništa zdravo za gotovo dok Lewis Hamilton ne bude dovoljno udaljen od Sebastiana Vettela u borbi za osvajanje naslova.

Hamilton može osigurati naslov u Austinu, ako nadmaši Sebastiana Vettela za osam bodova. Mercedes je na prethodne dvije utrke pobjeđivao sa obe vozača koji su stajali na prvim (1-2) postoljima, a treća pobjeda sa istim redoslijedom u SAD-u, bi omogućila Hamiltonu da dođe do naslova bez obzira na Vettelove rezultate.

„Međutim, Wolff je oprezan u vezi preranog slavlja, jer je zabrinut činjenicom da manja nezgoda ili tehnički problem mogao okrenuti tijek prvenstva.

„Neobični incidenti se posvuda događaju,“ kaže šef Mercedesa.

„Odustajanje i posljedično loš rezultat iznenada briše veliki dio vaših bodova.“

„Znam sa stanovišta javnosti da ne izgleda moguće, ali ovo je utrkivanje – to je sport, svašta se može dogoditi.“

„Ne želim da razmišljam o tome lomeći prste. Svašta se može dogoditi na utrkivanjima,“ dodao je.

„Ne želim mnogo da se bavim oko toga, jer je to također loša karma, pa hajde da to završimo – idemo u Austin.“

„Imamo jak trkaći vikend i nadamo se kako ćemo vidjeti naslov.“

 

Hamilton je povećao bodovno stanje na prethodnim utrkama u kojim je ostvario četiri pobjede, ali Wolff insistira da njegov tim nije fokusiran na Ferrarijev zaostatak u prvenstvu.

„Mislim da ono što pokušavamo da uradimo je stvarno da sebe gledamo. Imali smo jak vikend na Spa-Francorchampsu [utrka u kojoj je Vettel pobjedio], gdje nismo bili u skladu sa performansama i očekivanjima koja sad imamo.“

„Od tad smo stvarno nastavili da pokušamo optimizovati naš paket i odraditi najbolji mogući posao na bolidu i u bolidu sa vozačima, a to se pokazalo kao prava taktika.“

„Nekako, nitko od nas ne gleda gdje je Ferrari ili kako prvenstvo ide. To je samo usklađivanje vikenda koji će na kraju nadam se dovesti do situacije u kojem kažemo da smo ga osvojili,“ rekao je Toto Wolff.