Šef Mercedesa Toto Wolff kaže da ulice Monta Carla nikad nisu bile lako mjesto za vožnju Srebrnih strijela, a da Russellov rezultat pokazuje tempo W13, iako dodaje da ako bude kiše, pokušat će to maksimalno iskoristiti.

Mercedes je stigao u Monako izuzetno ohrabren nakon odličnog izdanja sa prošlosedmične utrke koja se vozila za Veliku nagradu Španije.

Njemački tim je donio dosta nadogradnji za svoj W13 bolid, sa kojim su bili jako zadovoljni. Iz tabora ove momčadi su dolazile izjave da znaju kako riješiti problem sa poskakivanjem.

Međutim, Monako je donio ponovo problem sa ovim stvarima, iako se ne radi o stazi koja ima dugačke pravce.

Oba vozača Mercedesa su se požalili na veliko poskakivanje svojih bolida. Tijekom kvalifikacija, George Russell je završio na 6. mjestu uz zaostatak od preko 7 desetinki.

Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton se plasirao dvije pozicije niže (8. mjesto), ali uz još veći zaostatak koji je iznosio 1,1 sekundu.

Šef Mercedesa kaže da Hamilton nije imao sreće u svom zadnjem krugu zbog crvene zastave koju je prouzrokovao Sergio Perez na ulasku u tunel i tako onemogućio završavanje zadnjeg brzog kruga većini vozača.

“To je bila tipično haotična kvalifikaciona sesija Monaka, i na kraju je George završio svoj krug, a Lewis je propustio zbog crvene zastave, što ga je možda koštalo pozicije na gridu,” kaže Wolff.

S druge strane, Austrijanac pojašnjava da tempo Georgea Russella pokazuje na kojoj je Mercedes razini, priznajući da im Monako nikada nije bio lagan.

“Ali mislim da Georgeov rezultat pokazuje gdje je tempo bolida ovog vikenda – Monako nam nikada nije bio lako mjesto, a to se i ove godine vidjelo,” dodao je.

“No, čini se da će vrijeme promijeniti stvari za sutra, pa da vidimo kako će ispasti i možemo li maksimalno iskoristiti prilike koje nam se ukažu,” zaključio je Toto Wolff.