Vozač Williamsa, George Russell vjeruje da je njegova momčad ostvarila bolji učinak tijekom 2020. godine od nekih suparnika, unatoč tome što su u poretku konstruktora završili bez osvojenog boda.

Russell, kao i njegov timski kolega Nicholas Latifi su u nekoliko navrata tijekom sezone završili na 11. mjestu – jednom od strane Britanca, dok je Kanađanin u tri navrata bio na pragu osvajanja bodova – s tim da je Russell imao najbolju priliku u Imoli, ali na njegovu žalost to je izgubio prilikom izlijetanja sa staze kad se nalazio iza sigurnosnog automobila.

Iako se na papiru momčad mučila, napredak je ostvaren u usporedbi sa nekonkurentnom sezonom 2019. godine ostavljajući Russella da vjeruje kako je momčad u svim aspektima funkcionisala prema najvišim sposobnostima.

„Mislim da je Williams kao trkaća ekipa ispravila strategiju i u devet od deset puta smo pogodili strategiju. Trud i sustavi koje imamo za to su zaista dobri,“ pohvaljuje Russell.

„Način na koji radimo kao trkača momčad, svi zajedno i komunikacija između svih je na visokoj razini. Williamsov pit lane je ove godine imao nekih sitnih problema, ali općenito (bili su) gore – u vrhu sa Red Bullom, posebno prošle godine. Sve su to stvari koje želite od trkaćeg tima,“ pojašnjava on.

Russell je objasnio kako osjeća da su on i njegova ekipa izvukli maksimum potencijala tijekom sezone 2020. godine, karakteristične osobine ostatka grida.

„Većinu vremena osjećam da smo došli u potpunosti optimizirajući svoj paket, a to je sve što možete učiniti kao trkača momčad,“ dodao je.

„Dok vjerujem, kada pogledate grid gore i dole, neki se vozači udaljavaju misleći da je njihov bolid bolji od onoga što su ostvarili na toj utrci. Mislim da smo rijetko u toj poziciji koja koja pokazuje koje smo sjajne utrke imali,“ jasan je George Russell.