Tim iz Grovea je na svom službenom Twitter profilu objavio slike i video svog FW43 za ovu godinu.


Samo objavljivanje datuma predstavljanja bolida od strane Williamsa je veliki korak prema napred, znajući kakvu su blamažu doživjeli prošle godine – prikazujući ‘stari’ bolid, što je u velikoj mjeri utjecalo na njihove rezultate.

Preokret se napravio dolaskom Nicholasa Latifija, koji je donio mnogo novca u ovu ekipu – obzirom da je njegov otac Michael Latifi, milijarder, a poznat je kao suvlasnik McLarena. Sa sobom donose brendove koji su uvlasništvu familije.

Nakon prošle godine u kojoj je Williams bio samo ‘nijemi’ posmatrač (iako su uspjeli osvojiti jedan bod), za ovu sezonu apetiti su porasli. Ekipa najavljiva bijeg sa zadnjih pozicija i žele se uključiti u borbe za bodove. Zasigurno je da imaju vozače, što se posebno odnosi na talentiranog Georgea Russella, koji je svojim nastupima i pored lošeg bolida pokazao sjajne performanse.

Što se tiče njegovog timskog kolege i novog vozača Nicholasa Latifija (zamijenio Roberta Kubicu), tek treba da vidimo koliko i šta može. Neke od njegovih performansi će se vidjeti na predsezonskim testiranjima.

Fotografije novog FW43: