Sebastian Vettel kaže da je Ferrarijev neuspjeh da ostvare svoj maksimum u Kini osvajanjem 3. i 4. mjesta ‘uznemirujući’ za njegovu momčad, s obzirom da se između njega i timskog kolege Leclerca ugurao Max Verstappen.


Iako su bili favoriti prije utrke u Kini, Ferrari nije bio opasnost za Mercedes, te je maksimum koji je Vettel mogao treće mjesto, dok je Charles Leclerc uspio osvojiti samo peto mjesto, nakon što ga je pretekao Max Verstappen.

Ferrari je iskoristio timske naredbe kako bi zamijenio pozicije Vettelu i Leclercu na stazi u prvom stintu utrke u nadi da će uloviti Mercedese ispred njih, ali Vettel nije mogao smanjiti zaostatak, zbog čega je Leclerc isprva bio frustriran.

Vettel je poslije utrke rekao da timske naredbe nisu ništa novo u Formuli 1.

„Nije prvi put da smo vidjeli takvo nešto. Pokušavamo sve što možemo kao tim. Prije dvije sedmice je Charles bio brži i bilo je jednostavno, možda je malo lakše preticati u Bahreinu. Ali uznemirujuća stvar nakon utrke jeste to što nismo završili treći i četvrti. Želio sam biti ispred Charlesa, on želi biti ispred mene, to je tako.“

Šef Ferrarija Mattia Binotto se složio sa Vettelom da je Ferrarijev glavni fokus Ferrarijev nedostatak performansi u odnosu na Mercedes.

„Prvi prioritet će biti fokus na performanse bolida. Siguran sam da imamo performanse koje će nas zadržati ispred ostalih, taj problem (timske naredbe) će biti rješen. Performanse bolida su prvi prioritet, na to ćemo se fokusirati.“