Max Verstappen kaže da se osjeća kao da ‘drži svijeću’ Mercedesovom dvojcu Lewisu Hamiltonu i Valtteriju Bottasu s obzirom koliko je puta ove godine sa njima bio na pobjedničkom postolju.

Verstappen je najbliži pratitelj Mercedesima ove sezone sa 1 pobjedom i još 8 postolja, a svaki put od tih 8 navrata su pobjeđivali Mercedesovi vozači.

“Lijepo je biti na postolju ali na kraju dana ste tu kao treći, kao da im držite svijeću na romantičnoj večeri, što nije lijepo. Više volim biti onaj koji ima romantičnu večeru nego da držim svijeću. Ne želite hodati okolo frustrirani jer pokušavate ostvariti rezultate koji nisu mogući—a ja to pokušavam uraditi.”

“Pokušavam pritiskati sam sebe, pokušavam ostvariti najbolji mogući rezultat sa bolidom, ali je svaki vikend isto,” rekao je Verstappen.

Verstappen je tokom ove sezone istakao da je ‘na ničijoj zemlji’, jer inače tokom utrka ima ogromnu prednost ispred ostatka grida na trećem mjestu, ali zato ima i veliki zaostatak za Mercedesima.

Nizozemac je od VN Italije doživjeo 3 odustajanja (ukupno ih ima 4 ove sezone), ali je unatoč tome zadovoljan sezonom i kaže da je treće mjesto maksimum s obzirom na dominaciju Mercedesa.

“Odustajanja nisu sjajna, ami generalno smo uvijek bili na postolju i ne mogu uraditi puno više od toga. Mercedes je predominantan ove sezone. Najrealnije mjesto je treće mjesto i tu se nalazimo cijelo vrijeme. Radili smo to tokom cijele ove sezone a u nekim utrkama smo ostvarili i bolji rezultat, tako da se ne mogu žaliti,” dodaje Verstappen.