Formula 1 dolazi na stazu ‘stare škole’ Suzuka, koju svi vozači iznimno vole.


Na prethodnim utrkama Mercedes je bio favorit broj jedan za pobjedu. Međutim, to se nakon ljetne pauze promijenilo, jer se njihov najveći konkurent iznimno poboljšao. Opet, potencijal je tu, tako da će biti jako interesantno vidjeti kako će proteći vikend.

Ferrari se stabilizovao. Scuderiu više ne muče staze koje imaju visoku razinu downforcea. Ovdje mogu jako mnogo učiniti.

Red Bullu je ovo praktično domaća utrka, obzirom da ispod svoje šasije imaju Hondinu pogonsku jedinicu. Za japanskog proizvođača će ovo biti iznimno značajna utrke, jer žele da na domaćem tlu ostvare najbolji mogući rezultat.

McLaren želi nastaviti sa dobrom serijom rezultata. Ekipa koja je na mjestu ‘najbolji od ostalih’ želi zadržati tu poziciju. Imaju daleko manje pritiska nego ranije. Stoga, od njih se i ovdje očekuje ulazak u bodove.

Renault koji se razbudio želi popraviti stvari. Na Suzuki će pokušati osvojiti ‘lijepu’ količinu bodova kako bi se pokušali približiti McLarenu u borbi za četvrto mjesto u poretku konstruktora.

Toro Rossu je VN Japana kao ‘domaća’ utrka. Htjet će doći do dobrog rezultata, znajući da su i oni pogonjeni Hondinim motorima.

Racing Point je u ‘malom’ zamahu, pa će ovdje pokušati prestići Toro Rosso koji im bježi tri boda u poretku konstruktora za šestu poziciju.

Alfa Romeo je od početka drugog dijela sezone ‘zapeo u prometu’. Švicarski tim kao da je povukao ručnu i već ima popriličan zaostatak za timovima sredine grida. Opet, glavna poluga je Kimi Raikkonen koji se lako može naći u bodovima.

Haas F1 Team ima šansu da se bori za osmu poziciju. Ipak, u ovom timu mnogo toga ne štima, tako da će biti ‘iznenađenje’ ako bi se našli među osvajačima bodova.

Williams će i ovdje samo prikupljati informacije.

Međutim, sve ovo navedeno se može okrenuti, jer se na Suzuki očekuje jako nevrijeme sa većom količinom kiše. Zbog toga bi se prema dostupnim podacima mogla promijeniti i satnica vikenda – čak postoji mogućnost da se kvalifikacije prebace na nedjelju.

Podaci o stazi:

  • Dužina kruga: 5.807km
  • Broj krugova: 53
  • Dužina utrke: 307.471 km

Rekod kruga: 1:31.540 – Kimi Raikkonen (2005.) 

Image: Pirellimotorsport

DRS:

VN Japana – Suzuka ima jednu DRS zonu. Prva zona detekcije je 50m nakon zavoja 16, dok je aktivacija nakon zavoja 18.

Image: @F1

Gume:

Vozači će u Japanu imati najtvrđu dostupnu komponentu guma – C1 (hard – bijela oznaka), C2 (medium – žuta) i C3 (soft – crvena). Pa je tako većina (16) vozača uzela 1 set harda, 11 setova mediuma (po tri seta) i 14 setova ( po devet setova) soft guma. Što se tiče top tri ekipe, vozači Ferrarija, Sebastian Vettel i Charles Leclerc su uzeli 1 set harda, 3 mediuma i 9 softa. Ništa manje ne zaostaju Red Bullovi Max Verstappen i Alex Albon: 1 hard, 3 mediuma te 9 setova softa. Nešto konzervativniji je Mercedes. Lewis Hamilton i Valtteri Bottas su uzeli 1 hard, 4 mediuma i 8 setova najmekše komponente dostupne za Suzuku. Najagresivniji u odabiru su: Renault i Haas F1 Team. Daniel Ricciardo je uzeo 1 set harda, 2 mediuma i 10 softa, dok je Hulkenberg na 2 harda, 1 medium i 10 softa. Romain Grosjean i Kevin Magnusen su uzeli po 1 set harda, 2 mediuma i 10 komponenti najmekše komponente za Japan.

Image: @Pirellimotorsport

Raspored vikenda:

Petak 11.10.

  1. slobodni trening: 03:00 – 04:30

2. slobodni trening: 07:00 – 08:30

Subota 12.10.

3. slobodni trening 05:00 – 06:00

Kvalifikacije: 08:00 – 09:00

Nedjelja 13.10.

Utrka: 07:10