Bernie Ecclestone smatra da bi Mercedes trebao potpisati Sebastiana Vettela i da bi „super tim“ koji bi činio zajedno sa Lewisom Hamiltonom bio dobar za Formulu 1.

Vettel će na kraju ove godine napustiti Ferrari nakon što nije uspio dogovoriti produženje saradnje sa talijanskom ekipom. U Maranellu će ga zamijeniti Carlos Sainz, a Vettel trenutno nema mjesto na gridu za 2021. godinu.

U posljednje vrijeme se Vettel sve više dovodi u vezu sa Mercedesom. Šef njemačke ekipe Toto Wolff je rekao da bi Vettel u Mercedesu bio ‘dobar marketing’, dok su se pojavile špekulacije kako Mercedesova matična kompanija Daimler želi Vettela za volanom Mercedesovog bolida.

Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone vjeruje da bi uparivanje Vettela i Hamiltona bilo dobro za Formulu 1, te smatra da Nijemac i Britanac ne bi imali nikakvih problema u svom odnosu.

„Volio bih ga vidjeti u Mercedesu. Volio bih ga vidjeti protiv Lewisa Hamiltona, mislim da bi to bilo dobro za Formulu 1, dobro za sport, dobro za gledatelje,“ rekao je Ecclestone za njemački RTL.

Bernie smatra da bi Vettel i Hamilton činili „super tim“ u Formuli 1.

„Mislim da bi se njih dvojica dobro slagali, bez ikakvih problema. U pitanju nije njihov ego, obojica su super talentirani. Tvorili bi super tim. Ne vidim nikakav problem ili da bi Lewis bio zabrinut—a znam da bi Sebastian volio imati priliku da se utrkuje protiv njega,“ dodao je Ecclestone.