Carlos Sainz kaže kako želi da njegov slijedeći ugovor koji potpiše bude na dvije godine kako bi se zaustavila nagađanja o njegovoj budućnosti.

Španjolac je pod ugovorom sa Red Bullom, ali je pozajmljen Renaultu za ovu sezonu. Njegova daljnja budućnost ovisi o tome šta će Daniel Ricciardo uraditi; nastaviti suradnju sa timom iz Milton Keynesa ili potražiti novu ekipu. Ali, sada je vjerovatno da će Australac ostati i za 2019. godinu.

Renault je prethodno saopštio da želi  zadržati Sainza, ali u igri se pojavilo novo ime- Esteban Ocon.

Sainz kaže da samo želi ‘stabilan’ posao kako bi se završile konstantne špekulacije o njegovoj budućnosti, bez obzira u kojem timu bude nastavio karijeru.

„Svake godine, počevši od 2016. pričaju o mojoj budućnosti na pola godine i zato želim konačno stabilan, dvogodišnji ugovor sa timom,“ kaže vozač Renaulta.

„Mislim da to nije tajna, pa barem iduće godine niko neće govoriti o meni i mojoj budućnosti.“

„To me ne ometa kad sam u bolidu.“

„Izvan bolida potpuno sam uvjeren da će Red Bull, Renault i moj menadžer dogovoriti i sve brzo riješiti.“

23-godišnjak dodaje da mu je budućnost neizvjesna, ali da se raduje potpisivanju dvogodišnjem ugovoru.

„Ipak, u ovom momentu, budućnost je neizvjesna kao što je bilo u posljednje tri [godine], što znači da sam naviknut na to i znam kako živjeti s tim.“

„Radujem se što ću potpisati dvogodišnji ugovor sa mojim budućim timom kako bih bio siguran da slijedeće godine više neću biti u ovoj poziciji.“

 

Budući da je Stoffel Vandoorne nesiguran u McLarenu, Sainz se pojavio kao kandidat za trkaće sjedalo tima iz Wokinga.

CEO McLarena, Zak Brown opisao je Sainza kao „vrlo dobrog trkaćeg vozača“, ali je naglasio kako ekipa treba utvrditi koji je Alonsov budući korak.

„Kao što je Fernando rekao da još uvijek nije siguran šta želi, šta želi voziti, tako da su to scenariji kroz koje radimo i razgovaramo sa različitim vozačima su sasvim normalni.“

„Što se tiče dva vozača iz iste zemlje, mi s tim nemamo nikakvih problema,“ dodao je.

Unatoč neizvjesnosti vezanoj sa njegovom budućnošću, Sainz je siguran da će biti zadovoljan sa onim što se Red Bull i Renault dogovore.

„Osjećam da kontroliram svoju budućnost. Osjećam da moj menadžment kontrolira moju budućnost.“

„Osjećam da će Renault i Red Bull učiniti najbolju moguću stvar za mene.“

„Imam potpuno povjerenje u njih i siguran sam da ću biti sretan slijedeće godine,“ rekao je Carlos Sainz.