Španjolski vozač zna da postoje mnoge glasine o njegovoj budućnosti u Ferrariju, iako uvjerava da je to fantastično mjesto za njega.

Biti vozač Ferrarija nosi mnoge privilegije, poput svjetske prepoznatljivosti ili dobrog statusa u Formuli 1, no najuspješnija momčad u historiji premier klase motorsporta posljednjih godina prolazi kroz krizu.

Vozači: Charles Leclerc i Carlos Sainz, obojica su predmet mnogih nagađanja o njihovoj budućnosti, ali dok se očekuje da će produženje ugovora sa Monežaninom, planovi Španjolca čine se manje sigurnim.

U intervjuu za službenu stranicu Formule 1, Španjolac je ponovio svoju želju da potpiše novi ugovor sa Ferrarijem, čime bi stao na kraj glasinama o njemu i Audiju. No, pobjedniku prošlosezonske VN Velike Britanije nije zagarantirano mjestu u Maranellu, pa svaki dan teži napretku.

„Jako sam ponosan. Pogotovo što dolazim u momčad kao što je Ferrari, noseći crveno svaki vikend, ne uzimam to zdravo za gotovo, jer znam koliko je teško i koliko je značilo, koliko me koštalo da dođem ovdje, koliko sam se morao žrtvovati i boriti za to,“ rekao je Sainz.

„Međutim, sada pokušavam uživati što je više moguće, pokušavam živjeti svoj san, a u isto vrijeme ostati fokusiran i nastaviti napredovati. Uvijek pokušavam napredovati kao vozač i biti bolje ljudsko biće,“ dodao je.  

„Ferrari je fantastično mjesto. Svaka staza na koju idete ima navijače, imate više podrške nego bilo koji drugi vozač, svaka utrka se osjeća gotovo kao kod kuće uz veliku podrške koju dobijete od svih Ferrarijevih navijača u svijetu,“ pojašnjava on.

„Istina je da je i zahtjevno, to je vrlo zahtjevna ekipa sa psihičke strane, jer je veći pritisak okolo, imamo puno sponzora i puno događaja na koje idemo.“

„Vrijeme je proletjelo, činjenica da sam sada u Ferrariju, da živim san, sve je prošlo jako dobro. Ne mogu se žaliti, ali to je također zahvaljujući tome kako sam se okružio, jasno zahvaljujući mom trudu, mom talentu, moj put i nadajmo se da najbolje tek dolazi,“ napominje on.

„Da biste se u potpunosti posvetili kao vozač Ferrarija, morate biti na vrhu svoje karijere. Mislim da sam u toj fazi, još sam vrlo mlad, ali u isto vrijeme imam iskustva i postižem većinu toga,“ zaključio je Carlos Sainz.