Šef Mercedesa,Toto Wolff  ne želi isključiti vozače poput Georgea Russella i Estebana Ocona za sezonu 2022. godine, iako uvjerava da je još prerano govoriti o takvoj mogućnosti, jer sadašnja vozačka postava ima punu podršku.

Njemački proizvođač pogonskih jedinica je posljednja momčad koja je potvrdila svoju vozačku postavu za sezonu 2021 godine, uzimajući u obzir da je sa Lewisom Hamiltonom ugovor potvrđen prije dvije sedmice. Pored toga, Britanac i njegov timski kolega imaju ugovor za samo ovu sezonu.

Drugim riječima, Mercedes će se suočiti sa slijedećom sezonom, u kojoj će doći do velike promjene pravila, dok će vozači imati slobodne ‘ruke’. U tom pogledu, Toto Wolff nije želio nikoga isključiti.

“Esteban (Ocon) ulazi u drugu godinu svog dvogodišnjeg ugovora sa Alpineom, dok je George (Russell) ove godine u Williamsu,” rekao je Wolff za njemačke medije.

„Dakle, imamo neke opcije za 2022. godinu, ali do tada naša puna podrška ide Valtteriju i Lewisu. Kroz sezonu (sredinom godine) procijenit ćemo da li će doći do promjene za 2022. godinu. Sada je definitivno prerano govoriti o scenariju za 2022. godinu,“ dodao je.

S druge strane, šef njemačke momčadi pojasnio je da su pregovori sa između Mercedesa i Lewisa Hamiltona započeli jako kasno, neposredno prije Božića. Stoga su radije obnovili ugovor na samo godinu dana.

„Razlog je bio jednostavan – nedostatak vremena. Počeli smo pregovarati nešto prije Božića. Višegodišnji ugovor je složeniji od ugovora za jednu sezonu, pa smo rekli da ćemo ga potpisati na godinu dana i o tome ćemo razgovarati kasnije. Trenutno je sve otvoreno s obje strane nakon 2021. godine,“ konstatirao je Wolff.