Alexander Albon cilja na povratak u Formulu 1 2022. godine nakon što je izgubio trkaće mjesto na kraju sezone 2020. godine.

Izgubivši svoje trkaće mjesto u Red Bullu od Sergia Pereza, Albon se nada da će se slijedeće godine vratiti u Milton Keynes ili u AlphaTauri.

“Moj glavni cilj je biti u bolidu Formule 1,” rekao je Albon obraćajući se pisanim medijima.

Tajlanđanin je još pod ugovorom s Red Bullom, ali dobio je ulogu rezervnog i testnog vozača ove godine.

Pored toga, utrkivat će se ​​u DTM-u na događajima koji se ne poklapaju sa utrkama Formule 1. Međutim, Tajlandski vozač nema namjeru odustati od premier klase motorsporta.

Albon je jasnog stava da se njegov prvi cilj Red Bull, ali dodaje da u ovoj momčadi postoje četiri sjedala, što znači da je opcija sjedište u AlphaTauriju za sezonu 2022. godine.

Prvo, cilj mora biti Red Bull,” kaže on. „Ne postoje samo dva, tamo su četiri mjesta i moj bi cilj bio pričekati i procijeniti kako to ide.”

Očito je da, ako svi voze, tada bi se trebalo znati kakva je situacija. Stoga, moja dužnost je usredotočiti se na ono što se trenutno događa, usredotočiti se na ostvarivanje najboljeg za momčad, čineći sve što mogu uraditi da se poboljšam. Kad to uspijemo, vidjet ćemo što će se dogoditi.”

Alexander Albon je imao izuzetno tešku sezonu prošle godine. godinu. Njegov bodovni saldo je bio dosta niži u odnosu na njegovog sada već bivšeg timskog kolegu Maxa Verstappena, tako da je Red Bull reagirao dovođenjem iskusnog vozača. Albon je priznao da mu je RB16 bolid predstavljao veliki da izvuče najbolje performanse.