Šesterostruki prvak Formule 1 Lewis Hamilton je zaradio velike pohvale od Valentina Rossija nakon njegovog prvog MotoGP testa u Valenciji.


Šesterostruki prvak Formule 1 Hamilton se povezao sa sedmerostrukim MotoGP prvakom Valentinom Rossijem u sklopu događaja koji je organizirao njihov zajednički sponzor Monster. Hamilton je testirao Yamahin ovogodišnji MotoGP YZR-M1 motor, a Rossi je vozio Hamiltonov šampionski Mercedes iz 2017.

„Bilo je sjajno biti na stazi i vidjeti Valentina ispred sebe na istom motoru,“ rekao je Hamilton, koji je zaradio velike pohvale od Rossija.

„Valencija je tehnički teška staza, danas je bilo vjetrovito i mislio sam u jednom trenutku da će Lewisu biti teško nastaviti,“ rekao je Rossi. „Ali bio je brilijantan na motoru i njegova pozicija na M1 je bila sjajna. Mislim da se zabavio, što je bilo najvažnije.“

Rossi je kompletirao svoj prvi F1 test u skoro deset godina, a Talijan je vozio Mercedesov W08 iz 2017. godine.

„Bilo je sjajno vidjeti legendu poput Valentina u bolidu. Uzbuđen sam zbog njega, što je po prvi put istražio bolid—podsjeća me na moj prvi put u F1 bolidu. Kada vidite cijeli taj tim oko sebe, to je drugačija ‘zvjerka’,“ rekao je Hamilton.