Momčad Red Bulla kaže da njihovi planovi za predsezonska testiranja nisu poremećena, iako je Daniel Ricciardo oštetio novi RB14 na Silverstoneu tijekom odrađivanja filmskog dana u ponedjeljak.

Ricciardo je bio za upravljačem novog Red Bulla RB14 tijekom njegovog prvog izlaska na stazu 2018. u sklopu odrađivanja filmskog dana, samo nekoliko sati nakon što je austrijska momčad objavila prve slike svoje nove uzdanice.

Ali Red Bull je morao ranije završiti svoju prvu vožnju prije dosezanja granice od 100 km koliko jedan tim ima pravo odraditi u sklopu filmskog dana, jer je Ricciardo izletio sa vlažne staze te je udario u barijere.

Kako navode AMuS i Autosport, Australac nije udario velikom brzinom u barijere, ali je silina udarca bila dovoljna da lagano ulupi bolid i ošteti prednji dio bolida što uključuje prednji ovjes, nos, prednje krilo i podnicu.

Timovi su u ovo vrijeme godine inače ograničeni kada su u pitanju rezervni dijelovi, te bi ovakav incident mogao kompromitovati pripreme za prvi službeni predsezonski test koji počinje naredne sedmice, ali jedan od glasnogovornika momčadi je izjavio kako ekipa ima vremena da sve dovede u red i da će sve biti spremno za Barcelonu.

‘Bikovi’ će vjerovatno ubrzati proces proizvodnje rezervnih dijelova kako bi se pobrinuli da RB14 spreman dočeka početak testiranja naredne sedmice.

Iako nije imao savršen prvi dan na stazi, Red Bull je odradio većinu onoga što je imao zacrtano, a Ricciardo je bio uzbuđen oko novog bolida.

„Teško je reći išta nakon početnih nekoliko krugova, ali prvi osjećaj u bolidu je bio dobar,“ rekao je Ricciardo.

„Već mogu osjetiti da je stražnji kraj prilično miran, čak i u ovakvim lošim uvjetima. Ovo su ohrabrujući prvi znakovi.“

Ricciardo je dodao da mu prisustvo Halo uređaja za zaštitu kokpita nije predstavljalo probleme.

„Dosad imam dobru vidljivost sa Halo uređajem. Odradio sam samo nekoliko instalacionih krugova sa njim, sve je bilo novo, ali ga nisam ni primijetio, što je prilično dobro. Ne vidim nikakve probleme na ravnoj stazi.“

„Dan je bio dug, pokušali smo sve odraditi i kompletirati filmski dan- ali mnogo bolje je da to odradimo ovdje nego u  Barceloni,“ zaključio je Ricciardo.