Red Bull je danas zvanično predstavio svoju novu uzdanicu za novu sezonu- RB14. Austrijska momčad novu sezonu dočekuje sa velikim ciljevima, a Verstappen i Ricciardo se potajno nadaju da bi se mogli uključiti u borbu za naslov.

Hoće li u 2018. za Red Bull biti sve bolje sa RB14? I prošle godine je tim iz Milton Keynesa sezonu započeo sa velikim očekivanjima, ali prošlogodišnji bolid iz raznih razloga sve do posljednje trećine sezone nije mogao parirati Mercedesu i Ferrariju.

Bolid je jako kasno završen, što je omelo planirani program za predsezonska testiranja. Muke im je stvarao i Renaultov motor, zbog kojeg su ‘Bikovi’ prošle sezone zabilježili čak 13 odustajanja. A onda su postojali i problemi sa korelacijom između zračnog tunela i staze. Kako im se to ne bi ponovilo ove godine, razvojni plan za RB14 je u potpunosti izmijenjen.

Red Bull RB14 - F1-Auto 2018

„Na temelju našeg iskustva iz prošle godine, inžinjerima smo uveli rokove. Ovog puta se ne moramo brinuti da li ćemo uspjeti završiti bolid do prvih testiranja,“ izjavio je Red Bullov savjetnik Helmut Marko.

Još prošle sedmice je Red Bull uspješno implementirao Renaultov motor u svoju šasiju, nakon čega je izvršio prvo paljenje. U ponedjeljak (19.2.2018.) je RB14 sa Ricciardom za upravljačem prvi put izašao na stazu u Silverstoneu, te je Australac odradio 100 km u sklopu filmskog dana.


Novi Red Bull RB14 sa interesantnim aero-trikovima

Objava prvih studijskih fotografija je također malo kasnila. Inače je Red Bull sa predstavljanjem novog bolida čekao do zadnjeg trenutka pred testiranja, ali sada su već sedmicu dana prije prvog testa predstavili bolid i odradili filmski dan. Ali kako poručuju iz Milton Keynesa, novi ‘trikovi’ koji su prisutni na bolidu ne bi se svi trebali razaznati sa fotografija.

Red Bull RB14 - F1-Auto 2018

Jedna od inovativnih značajki je prednji ovjes. Gornji krakovi ovjesa ‘izrastaju’ savijeni iz šasije

Neke interesantne značajke će konkurencija zasigurno ponovo detaljno pogledati na testiranjima. Jedna od inovativnih značajki je prednji ovjes. Gornji ‘krakovi’ ovjesa koji su pričvršćeni za šasiju su na svom početku savijeni. Stražnji krak je također jako savijen.

Red Bull RB14 - F1-Auto 2018

Otvori za hlađenje na bočnim stranicama su također interesantni. U usporedbi sa prošlogodišnjim modelom, koji je bio više zaobljen, su ovogodišnji otvori više izduženi i nalikuju utoru.

Red Bull RB14 - F1-Auto 2018

Interesantna značajka u području otvora za hlađenje na bočnim stranicama je horizontalno krilo tik iznad bočnih usmjerivača zraka. Ovakvo nešto u ovoj formi prošle godine nismo imali priliku vidjeti te je ovo zanimljivo rješenje u stilu Adriana Neweya.

Red Bull RB14 - F1-Auto 2018


Prednje krilo i nos

Verzija prednjeg krila koje se pojavilo na predstavljanju je identično onom kojeg je Red Bull testirao prošle sezone tijekom slobodnog treninga u Abu Dhabiu.  Ono sadrži malo veći pad od prototipa iz Abu Dhabia a i visina proreza tj. generatora vrtloga je promijenjena zarad bolje aerodinamičnosti.  Osim toga je broj krilaca sa 4 smanjen na 3, ali je svaki sada produžen više ka unutrašnjosti.

fw-comparison1.png

Međutim, širina krilaca je ostala konstantna kao rezultat širenja vanjskog dijela krila. U ovom dijelu bolida će sigurno uslijediti brojne nadogradnje do prve utrke. Sam nos sa malim otvorom na njegovom kraju je kopija onog iz 2017.

Red Bull RB14 - F1-Auto 2018

RB14 kao i njegov prethodnik također ima tzv. S-duct.

Red Bull RB14 - F1-Auto 2018


Bočni usmjerivači zraka

Ovo je područje koje je doživjelo najviše promjena novim pravilnikom od 2016. do 2017. godine. Zbog problema sa korelacijom prošle godine je Red Bull znatno podcijenio potencijal ovog područja između prednjih kotača i bočnih stranica. Tijekom 2017. je Red Bull ostvario napredak u ovom polju, dok je verzija iz 2018. još jedan korak naprijed.

Razmak između prednjih kotača i otvora za zrak na bočnim stranicama je povećan, što je omogućilo novi set-up bočnih usmjerivača zraka. Ono što je bio glavni element na RB13, je na RB14 podijeljeno na 2 elementa, te zajedno obuhvaćaju veću površinu.  Treći i četvrti element su samo dalje prenešeni.

Sada je slučaj da su tu prisutna 2 generatora vrtloga (žute strelice), za razliku od samo jednog u 2017. i usmjereni su tako da zrak vode oko bočnih stranica, što smanjuje mogućnost prekidanja strujanja zraka i stvaranja otpora.  Također su dodana i četiri nova elementa (crvene strelice) u obliku lepeze koja imaju ulogu da zrak usmjeravaju prema van, čime se povećavaju performanse vertikalnih usmjerivača zraka i poboljšava pozitivan uticaj na gume.


Bočne stranice i otvor za zrak iznad vozačeve glave

Najzanimljiviji dio RB13 (prošlogodišnji Red Bullov bolid) je bio dizajn njegovih bočnih stranica. Prvo, korištena je niska pozicija bočne udarne strukture. Red Bull je u prošlu sezonu krenuo sa dizajnom ‘jako niskog’ otpora zraka, zbog čega su bočni usisnici bili pozicionirani veoma nisko.  Na sredini bočnih stranica je bila prisutna mala izbočina, ali je ona na RB14 u potpunosti smaknuta, što oslobađa veći prostor zračnoj struji koja ide ka stražnjim gumama. Bočne stranice su generalno smanjene na RB14, a vidljivo je krilo iznad bočnih usisnika što je pomenuto ranije u tekstu. Na njegovom unutarnjem kraju stvarat će se vrtlozi, koji će se usmjeravati ka difusoru i unutrašnjisti stražnjih guma.

Sidepod Comparison

Kada je u pitanju otvor za zrak iznad vozačeve glave, došlo je do značajnih promjena. Mali otvor koji je bio prisutan je otklonjen, a oblik glavnog otvora je promijenjen. Na RB13 je on bio u obliku slova A, dok je na RB14 on nešto više nalik slovu O. To je učinjeno iz razloga što Halo stvara smetnje u protoku zraka, a uzevši u obzir male bočne stranice i male bočne usisnike, dizajneri Red Bullove šasije i inžinjeri Renaulta su napravili značajan napredak u pogledu hlađenja za 2018.

Red Bull RB14 - F1-Auto 2018

Stražnji kraj i stražnje krilo RB14 je ostalo identično RB13, uz nedostatak ajkulinog peraja koje je zabranjeno od ove sezone.

 


Newey ponovo više uključen u dizajn

Motorsportski direktor Red Bulla dr. Helmut Marko kaže da je RB 14 “evolucija prošlogodišnjeg modela” te je potvrdio da je Newey ponovo više uključen u rad na bolidu.

“On nije 100% uključen, ali ima veliku ulogu,” objašnjava Marko.

Još jedno od pitanja jeste koliko dobar će biti Renaultov motor i da li će Francuzi moći stići Mercedes i Ferrari.

“Renaultov motor bi trebao biti pouzdaniji i jači nego prošle godine, ali Mercedes pravi ponovo novi motor. Tu je pitanje da li će razlika biti manja ili veća. Uz to dolazi i njihov quali mod. U kvalifikacijama su uvijek ispred, a na većini staza ne možeš preticati. Uz to troše dosta manje goriva na utrkama. Mercedes je, kada je u pitanju cjelokupni paket, vozne karakteristike, performanse, potrošnja goriva, MGU-H, MGU-K jasno ispred,” zaključio je Marko.