Daniel Ricciardo je danas prvi put isprobao novi Red Bullov RB14 na Silverstoneu u sklopu filmskog dana ove ekipe, koji im je osim za snimanje i slikanje novog bolida u akciji, poslužio i za osnovne provjere istog.

Unatoč lošem vremenu i kiši na Silverstoneu, Ricciardo je uspješno odradio 100 km dopuštenih za filmski dan na Pirellijevim kišnim gumama.

RB14 trenutno koristi testni vizuelni identitet, a prave boje za 2018. bi trebale biti otkrivene uoči nove sezone. Novi bolid austrijske ekipe sadrži brojne zanimljive zamisli, s nekim posebno agresivnim rješenjima u području bočnih stranica.

Nakon uobičajenog kašnjenja prethodnih godina, Red Bull  je što spremije želio dočekati početak nove sezone, te se neki od članova ekipe da će po prvi put od 2013. ući u borbu za naslov.  Prije Red Bulla svoje nove bolide su predstavili Haas i Williams, ali je RB14 prvi bolid za 2018. koji je izašao na stazu.

Predsezonska testiranja počinju 26. febraura, a predstavljanja novih bolida se nastavljaju već sutra kada će svoje nove uzdanice otkriti Sauber i Renault.