41 bod i četvrto mjesto u poretku konstruktora- start sezone je za Renault bio odličan, ali francuska momčad nije zadovoljna i ima mnogo veće ambicije. Do kraja sezone žele vodećoj trojki, Mercedesu, Ferrariju i Red Bullu prići na pola sekunde zaostatka.

Renault od povratka u Formulu 1 2016. kao tvornička momčad bilježi stalan napredak, a ove sezone su  za razliku od prethodne dvije uspjeli složiti bolid koji je konkurentan od prvih testiranja. Infrasturktura nije bila u najboljem stanju, ali se i taj problem rješava u posljednjih nekoliko mjeseci, a uz to su se po broju uposlenika skroz približili vodećim momčadima. Renaultov cilj je jasan- u narednim godinama žele izrasti u konkurenta za naslov, a do kraja ove sezone žele biti unutar pola sekundezaostatka za Mercedesom, Ferrarijem i Red Bullom.

„Cilj je smaniti zaostatak. Sezonu inače počinjemo sa zaostatkom između 1 i 1.5 sekundi zaostatka za top timovima. Nadam se da možemo uraditi nešto slično kao prošle godine i sezonu završiti oko pola sekunde iza top timova,“ rekao je Cyril Abiteboul, šef Renaultove momčadi.

Kako bi ostvarili to, Carlos Sainz i Nico Hulkenberg će na VN Kanade dobiti nadogradnju motora koja bi trebala donijeti napredak u performansama u vrijednosti od 30 KS.

Renault je potpomognut Sainzovim sedmim mjestom u Španiji po prvi put ove sezone preuzeo četvrto mjesto u poretku konstruktora. Španjolac je startao deveti, a u utrci je ostvario napredak od dvije pozicije. Njegov timski kolega Hulkenberg je s druge strane ni kriv ni dužan morao odustati jer ga je u prvom krugu ‘pokupio’ Romain Grosjean.

„Mislim da smo napravili korak naprijed. S osobne strane mislim da sam napravio korak naprijed. Kao momčad nismo uvijek bili brzi koliko smo željeli, ali želimo biti ispred Haasa i McLarena. Ovdje to nije bio slučaj [Magnussen završio šesti], ali čak i kad nemamo četvrti najbrži bolid želimo osvojiti dosta bodova,“ rekao je Sainz.