Šef Renaultove tvorničke momčadi priznaje da je impresioniran napretkom kojeg su njihovi rivali ostvarili sa pogonskom jedinicom- posebno je impresioniran Ferrarijevim napretkom.


Iako je Renault u Kanadi uveo značajnu nadogradnju motora, čini se da njome nisu smanjili zaostatak za vodećim pogonskim jedinicama u F1. U Silverstoneu je bilo jasno da ona još uvijek ima veliki zaostatak. Red Bull nije mogao pratiti tempo Ferrarija i Mercedesa, dok su oba vozača tvorničke momčadi Renaulta kvalifikacije zaključili van prvih 10.

„Impresioniran sam onim što mi radimo, ali sam isto tako impresioniran onim što rade naši konkurentni- činjenica je da se zaostatak u stvarnosti ne smanjuje,“ rekao je Abiteboul za britanski Autosport.

„Ono što mi radimo nam samo dozvoljava da zadržimo isti zaostatak. Ferrari je posebno napravio važan korak naprijed u posljednjih nekoliko utrka- sa tvorničkom ekipom, ali i sa svojim klijentima.“

„To je jako vidljivo i moramo to uračunati u ono što radimo i u prioritete koje odabiremo. Moramo nastaviti isporučivati ono što trebamo isporučiti u smislu snage motora.“

Abiteboul je rekao da je zaostatak na Silverstoneu bio pogoršan zbog činjenice da se povećao postotak vremena kruga koji se vozi punim gasom, što je rezultat povećanja downforcea sa trenutnom generacijom bolida.

Red Bullov Max Verstappen je izjavio da Renaultu nedostaje „70-80 KS“ i da je to bio veliki problem na stazi koja sada ima više zavoja koji se prolaze punim gasom.

„Stvarno je nevjerovatno koliko se staze mijenjaju. Posebno ove godine sa efektom normalnog aero razvoja i guma sa povećanim gripom- ali dosta je staza dobilo novu podlogu.“

„Ne znamo uvijek šta očekivati od tih novih podloga i bilo je iznenađujuće vidjeli kolike količine gripa nudi nova podloga na Silverstoneu i postotak kruga koji se vozi punim gasom. To je čini jednom od najzahjtevnijih staza za motor koje smo do sad vidjeli.“

„Prije nekoliko godina je Montreal bila jedna od najzahtjevnijih, ali je ona sada zapravo šala u usporedbi sa Austrijom ili Silverstoneom. Neki od komentara vozača trebaju biti stavljeni u kontekst evolucije staze,“ dodao je Francuz.