Kimi Raikkonen vjeruje da je mogao pobijediti na VN Austrije, ali da mu je ponestalo krugova da dostigne Maxa Verstappena.


Finski vozač je odradio odličnu utrku na Red Bull Ringu, gdje je završio drugi. Imao je odličan start, prošao Bottasa, a u trećem zavoju je napadao i Hamiltona za vodstvo. No, otišao je preširoko, što su Bottas i Verstappen iskoristili da vrate momentum. Bottas ga je prošao na kočenju za 4. zavoj, dok ga je Verstappen prošao između zavoja 6. i 7.

Raikkonen je nakon toga pao na četvrto mjesto, a uskoro ga je prošao i Ricciardo, nakon što je vozač Ferrarija pogriješio na kočenju u zavoju 3. Ali, nakon odrađenog stajanja u boksu pod VSC-om, utrka je krenula u pozitivnom pravcu za Icemana, koji ubrzo sustiže Ricciarda i penje se na drugu poziciju.

Do kraja je sustizao Verstappena i završio je 1.5 sekundi iza njega. Iako je ostvario dobar rezultat, Raikkonen je bio nezadovoljan jer nije pobijedio.

„Bolid je bio jako dobar, ali ponestalo nam je krugova- lako smo mogli pobijediti,“ rekao je Raikkonen. „Šteta, jer smo imali sjajan bolid danas, neki dijelovi su bili teško, ali dobar rezultat za tim.“

„Uglavnom mislim da smo imali dobru brzinu u utrci, pogotovo pred kraj. Bilo je malo škakljivo na početku drugog stinta, ali na kraju su gume radile jako dobro,“ dodaje Finac.

Dok se kod Red Bulla i Mercedesa mogao primijetiti blistering na gumama, Ferrari nije imao takvih problema. Raikkonen kaže da nije sretan zbog drugog mjesta, ali da je drugo i treće mjesto sjajan rezultat za tim s obzirom na dvostruko odustajanje Mercedesa. Time je Ferrari prešao u vodstvo u poretku konstruktora, a Vettel u poretku vozača.

„Mislim da je ovo razočaravajuće, ali sjajno je zatim jer smo uzeli dosta bodoa protiv tima s kojim se vjerovatno borimo za naslov, jer su oni imali prilično užasan dan.“

Raikkonen je potom komentirao svoj okršaj sa Verstappenom. Nizozemac ga je pretekao na izlazu iz zavoja 6., ali je čineći to zakačio Raikkonenov stražnji lijevi točak, zbog čega je Finac otišao jako široko. Komentirao je i dešavanja iz prvog kruga i svoj dvoboj sa Bottasom.

„Mnogo toga se dešavalo u prvom krugu, proklizao sam, izgubio liniju pri ulasku u zavoj 6., a Max je bio jako blizu pri ulasku u zavoj 7. Bolid ispred mene [Bottas] me malo omeo i on je dobio priliku, pokušao sam ostati sa vanjske strane. Proklizao sam jer smo se dodirnuli i izgubio sam poziciju. Uradili smo najbolje, da ne izbacimo jedan drugog iz utrke, nije lako ostati jedan pokraj drugog u takvom zavoju.“

„To se desi nekad, nije bilo idealno za mene, ali bilo je dovoljno pošteno.“

Pobjednik utrke, Max Verstappen je također komentirao svoj dvoboj sa Raikkonenom, zbog kojeg je bio pod istragom sudija, ali pošto je u pitanju bio čisti trkaći incident, sudci nisu poduzeli ništa po tom pitanju.

„Bilo je to jako utrkivanje, ali dobro utrkivanje. Kimi je dovoljno iskusan da se zna nositi jako dobro sa tom situacijom. Malo smo se dodirnuli, ali mislim da je to dobro za sport.“