Incident u Monzi između Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona ne bi trebao čuditi. Bio je to manje -više predznak. To smo već nakon Silverstonea rekli i upozorili: ovo neće ostati ovako, a još manje ono što se dogodilo na Hungaroringu. Rat riječi je zagarantovan.

Ono što se dogodilo u Monzi je podsjećalo na borbu Senna-Prost. Čak je i Toto Wolff rekao da je Max odradio taktički sukob. Nešto poput „radije bih da ne osvojim bodove nego da ti meni vratiš“.

Kad se Hamilton vratio na stazu, bio je uporedo sa Maxom Verstappenom, koji je bio u pokretu. Max je znao da je ove godine pretjecanje u Monzi jako teško i pokušao je sve: dva bolida su se dodirnula, a RB16B se popeo preko W12 … Lewis je ostao živ zahvaljujući halo sistemu.

Obojica su imali stvari koje su podsjetile na Sennu. Max, sa svojom pozicijskom odbranom, a Hamilton je pokušao pobijediti Verstappena nakon izlaska iz boksa.  

Vjerojatno se ništa od ovoga ne bi dogodilo da obojica nisu imali lošu promjenu guma. Max, koji je s malim, ali konstantnim vodstvom bio ispred Lewisa, je izgubio devet do deset sekundi u boksu. Lewis nešto manje, oko tri sekunde.

Max je pokušao da prestigne Hamiltona bez čekanja – možda je mislio da mu je to jedina šansa – i Hamilton isto, jer se pokušao vratiti ispred Nizozemca pritiskajući svoj bolid kako bi se ponovo našao utrci.

Nakon toga dolazi do kontakta u kojem oba vozača otpadaju iz utrke. Možda je zato mišljenje Alaina Prosta o ovom incidentu interesantno, jer je to doživio iz prve ruke.

 „Obično se ne volim miješati i znam da će ovo biti kontraverzno. „Mislim da je to bio trkaći incident,“ rekao je Francuz.

Četverostruki svjetski prvak je već stao jednom u odbranu sedmerostrukog svjetskog prvaka nakon incidenta u Silverstoneu: „Lewis nije prljav vozač. Mislim da se radi o trkaćem incidentu. Lewis je odigrao iskreno i napustio prostor. Bez kontakta, uvjeren sam da bi Hamilton izišao prvi iz zavoja,“ dodao je tad.

Međutim, Prost je pojasnio da se ovakve stvari događaju „kad su dva vozača u bliskoj borbi za titulu. Max je dolazio sa ‘vrućim’ gumama i znao je da u tom trenutku može proći ili ne. Riskirao je ulazak s vanjske strane jer je to i radio. Riskirao je da uđe s vanjske strane jer tako pretičete, ali nažalost, Max je dodirnuo rubnike i to je uzrokovalo neželjeno kretanje bolida što je dovelo do dodira,“ zaključio je Prost.