Pierre Gasly kaže da je njegovo postolje na Velikoj nagradi Nizozemske još jedan dokaz da francuski proizvođač ide u pravom smjeru nakon odlaska nekoliko šefova.

Francuski vozač je završio utrku u Zandvoortu na četvrtom mjestu, ali je ubrzo prebačen na treće mjesto jer je Sergio Perez dobio kaznu od pet sekundi zbog prebrze vožnje prilikom ulaska u boks. Za Alpine je ovo drugo postolje u tekućoj sezoni, a Gasly je na sprint utrci u Belgiji također završio na istoj poziciji.

Ova serija uspješnih rezultata je uslijedila odmah nakon što su se šef momčadi Otmar Szafnauer i sportski direktor Alan Permane razišli nakon razmimoilaženja mišljenja sa upravom vlasnika Renaulta o smjeru momčadi, a njima se pridružio tehnički direktor Pat Fry, koji odlazi u Williams.

Osim toga, izvršni direktor Alpine Laurent Rossi pomaknut je sa strane kako bi radio na posebnim projektima, a bivši zaposlenik FIA-e Bruno Famin je preuzeo operaciju motosporta uz njegovu stalnu ulogu vođenja programu motora baziranog na Viryu.

„Moramo nastaviti raditi, nastaviti poboljšavati bolid i raditi na ovaj način do kraja godine. Drago mi je vidjeti da stvari sjedaju na svoje mjesto unutar momčadi, učimo sve bolje surađivati. Ide u pravom smjeru i danas smo to ponovo dokazali,“ rekao je Gasly na pitanje da li Alpine ide u pravom smjeru za Canal+.

Nakon što je startao kao 12., Gaslyev odličan rezultat je bio uvjetovan odlaskom u boks po intermedije na kraju početnog kruga kao odgovor na pljusak nakon starta utrke. Većini grida je trebalo više vremena da odgovori na takve uvjete.

„Morali smo donijeti izuzetno važne odluke. Izlazeći iz zadnjeg zavoja u prvom krugu, odmah sam shvatio da postoji velika prilika za nas, pa sam zatražio od ekipe da odmah odem u boks, i to se isplatilo,“ pojašnjava on.

„Onda, imali smo bolid koji je danas dobro radio. Uspio sam se boriti Ferrarijem, ostati prilično blizu Alonsu. Dogodile su se mnoge stvari, ali morali ste ostati mirni. Zaista sam zadovoljan radom tima i onim što su postigli,“ zaključio je Pierre Gasly.