Red Bullov bolid za sezonu 2021. godine, RB16B se pojavio po prvi put na stazi u Silverstoneu, dan kasnije nakon što su objavili slike svoje nove uzdanice za sezonu u kojoj se nadaju velikom uspjehu.

Max Verstappen i Sergio Perez su u srijedu sjeli za cockpit RB16B u sklopu testne vožnje, a momčad iz Milton Keynesa je odradila jedan od svojih dopuštenih filmskih dana za snimanje.

Meksikanac je prvi isprobao novi bolid svoje nove momčadi, odradivši nekoliko krugova na stazi u Silverstoneu, da bi nakon svoje vožnje upravljač predao Nizozemcu.

Perez kaže da je mogao osjetiti veliki „iskorak“ u usporedbi sa RB15 bolidom iz 2019. godine sa kojim je debitirao za Red Bul. Meksički vozač dodaje kako je vožnja novog bolida uvijek posebna za vozača i tim, a smatra da RB16B ima puno potencijala.

„Vožnja novog bolida je uvijek posebna za vozača, a također i za momčad,“ kaže Perez. „Jako su naporno radili tijekom zime, tako da je napokon pokretanje bolida na stazi pravi put – prilično je emotivan dan. Mogu reći da ima puno potencijala,“ tvrdi on.

„Uvjeti nisu bili sjajni, ali bilo je lijepo dobiti osjećaj za bolid. Prilično je uzbudljivo. Ranije ove sedmice sam vozio RB15, ali danas sam mogao osjetiti korak u cjelokupnom prijanjanju (grip) i najvećoj brzini.“

Iako je vožnja za takve promotivne događaje ograničena na samo 100 km – ili 17 krugova na stazi u Silverstoneu – ipak je Verstappenu i Perezu dalo neko dragocjeno vrijeme za upravljačem njihovog novog bolida s kojim će ubrzo krenuti na prva zvanična testiranja u Bahreinu, koja su na rasporedu od 12. do 14. marta.

Također, omogućilo je da vozači i kompletna momčad ima važne podatke o Hondinoj novoj pogonskoj jedinici, koju je japanski proizvođač pripremio u evoluciji prošlogodišnjeg RB16 uoči oproštaja od F1 krajem godine.

„Krenuo sam s RB15 da bih jednostavno ‘uzeo’ nekoliko krugova nakon zimske stanke, a onda sam uskočio u RB16B,“ dodao je Verstappen. „Dani poput današnjeg, sastoje se u tome da se ugodno prilagodite bolidu i novoj pogonskoj jedinici. Pokušavate da sve protekne bez problema i pokušavate biti dobro pripremljeni prije nego što krenemo na testiranje u Bahrein.“