Vozač Force Indije, Sergio Perez kaže da nisu bili u stanju sustići Renault, ali i da je bio razočaran što je u Austinu završio iza Magnussena koji je diskvalifikovan nakon utrke.

Vozač Haas F1 Teama, nije bio jedini vozač koji je bio diskvalifikovan ispred Pereza. Esteban Ocon, je također ostao bez rezultata zbog prekoračenja limita goriva, pa je tako Meksikanac došao do osmog mjesta.

Perez smatra da se previše zadržao na prvom stintu VN SAD-a, što je omogućilo da ga Danac prestigne nakon što se vozač Force Indije vraćao na stazu, poslije zamjene guma.

„Imao sam dobar start. Uspio sam ostati izvan problema i iskoristio sam ‘haos’ oko sebe,“ kaže Perez.

„Pokušali smo produžiti prvi stint, ali možda smo se prekasno zaustavili [ulazak u boks].“

„Naš pit-stop nije bio najbolji i završio sam u velikoj gužvi, što je uzrokovalo da izgubim Magnussena. Bio sam u mogućnosti da ga [Magnussen] prestignem u zavoju 1 dok je izlazio iz boksa, ali on me prošao na pravcu.“

 

Iako je smatrao da se trebao naći ispred Danca, Perez tvrdi da vozači Renaulta, Nico Hulkenberg i Carlos Sainz su konstantno bili van dosega, tako da je osmo mjesto bilo najbolje što je uspio ostvariti.

„Pratio sam ih do kraja utrke i iako sam se približio, nisam imao dovoljno krugova da napadnem.“

„Mislim da ne bi mogli pobjediti Renault, ali isto tako sam razočaran što smo izgubili od Magnussena,“ rekao je Sergio Perez.