Šef Mercedesa Toto Wolff kaže da je njegova momčad naišla na problem sa novim konceptom pogonske jedinice za 2019. jer ona nije donijela ono čemu su se Srebrne strijele nadale.


Wolff je istakao da je njegova momčad postavila ambicioznije ciljeve za 2019. s obzirom na razvoj kojeg su ove godine ostvarili njihovi glavi rivali.

„Postoji velika razvojna utrka koja je trenutno u tijeku. Pronalaženje downforcea, smanjenje otpora zraka i naravno motor, koji je jako važan dio kao i dodavanje više konjskih snaga u motor,“ rekao je Wolff.

„Postavili smo sebi jako ambiciozne ciljeve. Prije šest sedmica smo ih zapravo povećali jer smo čuli neke glasine da ostali rade dobro.“

Wolff je rekao da njegova momčad ispunjava što je zacrtala kada je u pitanju razvojni plan.

„Imali smo nekoliko dobrih sedmica u zračnom tunelu,“ rekao je Wolff, ali je priznao da razvoj pogonske jedinice nije išao tako glatko.

„Imali smo malih problema u polju motora, gdje smo vjerovali da će novi koncept donijeti malo više. Ali ovi dečki su ambiciozni tako da sam optimističan. Znamo da će u Melbourneu, kada krenu kvalifikacije, svi otkriti svoje karte.“

Mercedes je osvojio svih pet konstruktorskih i vozačkih naslova od uvođenja trenutnog pravilnika za pogonske jedinice 2014. godine. Međutim, Ferrari ih je 2018. sustigao u performansama motora, te su možda čak imali i blagu prednost u tom polju.